„Dorel“ i-a „curentat“ pe locatarii de la Avantgarden

Anunţată cu surle şi trâmbiţe, inaugurarea primului bloc din ansamblul rezidenţial Avantgarden Sibiu pare să fie bântuită de ghinion. Cei care au plătit pentru un apartament în acest bloc au călcat cu stângul: primele luni de iarnă au fost extrem de reci. Alimentarea cu gaze naturale a întârziat până aproape de Crăciun. Atunci, dezvoltatorul imobiliar susţinea că vina este a celor de la E.On sau a firmei care a realizat branşamentul.

Lăsaţi în beznă şi „arşi“ la buzunare

CABLUL BUCLUCASIată că nu a trecut mult şi locatarii blocului respectiv se plâng din nou de condiţiile de trai. De această dată, este vorba de o pană de curent care a lăsat blocul în beznă, duminica trecută. Avaria a fost însă mult mai gravă. Luni, spre seară, defecţiunea a fost remediată provizoriu şi sibienii au constatat că majoritatea aparatelor casnice li s-au defectat. Zilele trecute, circula chiar o listă prin bloc pentru ca la fiecare apartament să se anunţe pagubele produse. „S-au ars televizoare, calculatoare, centrale termice, tot ce era în priză în acel moment şi asta pentru că a fost un scurtcircuit“, povesteşte un locatar.

Cine plăteşte?

Reprezentantul complexului Avantgarden aruncă din nou pisica în ograda altora. „La executarea săpăturilor pentru instalaţiile conexe de apă pluvială, efectuate de un subcontractor al nostru – Instal Grup SRL, a fost atins un cablu de alimentare. Un eveniment pe care nu l-am putut prevedea şi care nici nu ne-a fost adus la cunoştinţă de către această societate. Însă, din câte ştiu, pagubele nu sunt foarte mari, întrucât majoritatea acestor electrocasnice sunt prevăzute cu siguranţe de protecţie, care pot fi înlocuite foarte uşor. Maurer Imobiliare depune toate eforturile pentru remedierea acestei situaţii, deşi nu ne facem răspunzători de ea“, afirmă Cătălin Burnete, general manager al proiectului imobiliar, adăugând că firma pe care o reprezintă a cheltuit deja peste 4.500 de lei pentru ca Electrica să determine defectul şi că urmează să le ceară socoteală celor care au lucrat efectiv.

Cablul discordiei

Cel care conduce firma Instal Grup este inginerul Ioan Farcaş. „Ultima dată când am făcut săpături în acea zonă a fost în luna august 2014. După acea dată, cu ajutorul cablului care a produs avaria de zilele trecute, a funcţionat o macara. Nici nu se pune problema ca firma noastră să poarte o vină cât de mică în acest caz“, se apără Farcaş. Acesta susţine că cablul care a provocat scurt-circuitul era unul provizoriu, folosit în timpul organizării de şantier, şi că racordurile la electricitate ar fi trebuit protejate împotriva unor astfel de situaţii. Mai exact, o eventuală fluctuaţie de tensiune ar fi trebuit să declanşeze siguranţele de la intrarea în bloc şi nu să ajungă în apartamente. Locatarii spun că vor consulta un avocat pentru a încerca să obţină despăgubirile cuvenite. La rândul său, Burnete a precizat că „Maurer Imobiliare îşi va rezerva dreptul de a face toate demersurile legale pentru recuperarea prejudiciului“, care, după calculele sale, se cifrează la aproximativ 10.000 de lei.

Ovidiu SCUTELNICU
ovidiu@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura