Doi studenți ai AFT, decorați cu Emblema de Onoare a Forțelor terestre

În semn de recunoaștere a rezultatelor meritorii obținute în activitatea academică, de pregătire militară și de specialitate, cu ocazia împlinirii a 165 de ani de existență a Forțelor Terestre Române, sd.plt.maj. Radu Ionuț Andrei Marin și sd.sg. Tudor-Cătălin Codreanu din Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au fost decorați cu Emblema de Onoare a Forțelor Terestre.

Foto: Facebook AFT Sibiu

Distincțiile au fost înmânate de șeful Statului Major al Forțelor Terestre, gl.lt. Ciprian Marin, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Statului Major al Forțelor Terestre.

Sd.plt.maj. Radu Ionuț Andrei Marin este pasionat de securitate cibernetică și a participat la numeroase competiții naționale unde s-a clasat, de cele mai multe ori, cel puțin în primii 10% dintre participanți. A reprezentat cu succes Ministerul Apărării Naționale și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu în exerciții naționale de cyber security precum CyberMAN și CyDex, dar și internaționale, de nivel NATO, precum Locked Shields, organizat de Comandamentul Apărării Cibernetice.

Foto: Facebook AFT Sibiu

Sd.sg. Tudor-Cătălin Codreanu este fascinat de robotică, fiind câștigător a numeroase premii la diverse competiții, printre care și cel de excelență la cea de-a treia ediție a concursului național „Student Design&Manufacturing Competition” cu lucrarea „Celula flexibilă de sortare a cartușelor utilizând robotul paralel BULLETSORT”.

A explorat domenii variate și a căutat mereu să își lărgească orizonturile în universul tehnologiei, al inovației și cercetării dezvoltând proiecte precum: dozator automat de cocktail-uri, sistem de tip țintă mobilă pentru simularea reală a ședințelor de tragere, o casă inteligentă, în miniatură, controlată prin Wi-Fi cu o aplicație software, prin care se pot monitoriza și modifica diferiți parametrii ai acesteia, celula flexibilă pentru sortarea cartușelor, stația meteo autonomă, un proiect pentru îmbunătățirea dispozitivelor de tragere prin adăugarea controlului din aplicație software și transmiterea datelor prin radio.

„Felicitări studenților noștri! Suntem mândri că faceți parte din comunitatea academică militară sibiană!” au transmis reprezentanții Academiei Forțelor Terestre.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*