Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Daniela Cîmpean, a declarat în această dimineaţă că un asistent medical din secţia de Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean este infectat cu COVID-19, fiind internat în Secţia Boli Infecţioase.
„Unul dintre asistenţii medicali de la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Sibiu fost diagnosticat pozitiv cu COVID-19 şi se află acum internat la Secţia de Boli Infecţioase, starea sa fiind staţionară. Spitalul desfăşoară ancheta pentru a determina cum s-a produs infectarea şi va reveni cu date îndată ce se pot trage concluziile. Totodată, se află în curs de realizare ancheta epidemiologică de către Direcţia de Sănătate Publică pentru a determina şi izola toate persoanele cu care asistentul a avut contact în interiorul şi în afara spitalului. Din primele date disponibile, se ştie că asistentul efectuează în timpul liber şi îngrijiri la domiciliu, iar începând din 16 martie a intrat în contact cu o familie revenită în ţară din Germania, dar nu a informat spitalul, expunându-şi colegii la risc”, a declarat preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, citat de Agerpres.
Potrivit acesteia, mai există un pacient infectat cu COVID – 19, internat în secţia ATI a Spitalului Judeţean, acesta fiind refuzat de spitalele din Cluj şi Timişoara.
„Menţionăm că la data de 26 martie, la care primul pacient suspect de COVID-19 a ajuns la secţia ATI a Spitalului Judeţean, fiind refuzat de spitalele din Cluj şi Timişoara, secţia ATI avea disponibil echipamentul necesar de protecţie şi anume: 280 măşti FFP2 îşi FFP3 (la dispoziţia medicului de gardă); 260 combinezoane impermeabile; 25 viziere; 30 ochelari de protecţie, 3.000 mănuşi nitrilex, 1.408 bucăţi protecţie încălţăminte. Pacientul a sosit la spital în izoletă, intubat, şi a fost primit pe secţie doar după ce s-a echipat corespunzător tot personalul. Prin urmare, şansele de infectare din această sursă sunt minime”, a mai spus Cîmpean.
„Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu face eforturi zilnice pentru menținerea unui flux de aprovizionare constantă și pentru suplimentarea stocurilor de materiale sanitare și de protecție, în ciuda disponibilității reduse pe piață a produselor. De la începutul anului, s-au achiziționat constant astfel de materiale, iar fondurile necesare sunt disponibile”, susține managerul spitalului, Cornel Benchea.