Doi elevi de la „Liceul Axente Sever” din Mediaș în top 20 la Sesiunea națională de Comunicări Științifice de la Galați

În perioada 24-27 iulie municipiul Galați a găzduit Sesiunea națională de referate și comunicări științifice pentru elevii din învățământul liceal, la disciplina istorie. La această sesiune au participat 74 de elevi din 38 de județe, care au elaborat referate sau comunicări la secțiunile de Istoria Românilor și Istorie Universală.

Foto: Facebook Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș

Deschiderea oficială a evenimentului s-a desfășurat miercuri 24 iulie 2024 la Aula Magna a Universității Internaționale „Danubius” din Galați, iar susținerea lucrărilor a fost găzduită de Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Între cei 74 de participanți s-au aflat și doi reprezentanți ai județului Sibiu, aceștia fiind elevi ai Liceului Teoretic Axente Sever. Ei sunt Alexandra Axente și David Budică din clasa a XII-a Filologie, îndrumați de profesor Mihai Chiriac. Tema abordată de Alexandra a fost „Comunitatea evreiască din Mediaș în perioada secolelor XIX – XX”, în vreme ce David Budică a tratat „Retragerea armatei și administrației romane din Dacia. O problemă controversată a istoriografiei românești”.

Foto: Facebook Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș

Sesiunea de comunicări a fost pigmentată cu vizite la monumente și locații deosebite, cum ar fi Biserica Armeană, Templul Meseriașilor, Biserica Mavramol, Muzeul de Istorie, secția Lapidarium sau Casa lui Alexandru Ioan Cuza, un loc încărcat de semnificație pentru istoria României.

Foto: Facebook Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș

Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă 27 iulie la Amfiteatrul Colegiului de Industrie Alimentară „Elena Doamna” din Galați. Alexandra Axente și David Budică au reprezentat cu cinste Liceul Teoretic Axente Sever și implicit județul Sibiu la Sesiunea națională de referate și comunicări științifice la istorie, clasându-se pe locurile 19, respectiv 20.

„Îi felicităm pe axentiștii noștri pentru pentru această performanță deosebită, cu atât mai mult cu cât s-a manifestat în cadrul larg al unei Sesiuni naționale de referate și comunicări științifice. Această competiție oferă elevilor liceeni oportunitatea de a-și împărtăși interesul pentru istorie și cercetare, de a-și dezvolta abilitățile academice și de a lega prietenii durabile” au transmis reprezentanții Liceului Teoretic „Axente Sever” din Mediaș.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*