Dispută între Bogdan Trif și predecesorul său la șefia Turismului

Ministrul Turismului, sibianul Bogdan Trif, îi răspunde în termeni duri lui Mircea Titus Dobre, după ce acesta i-a cerut demisia.

Trif a anunțat, ieri, finalizarea procedurii de modificare a HG 24/2017, privind funcționarea Ministerului Turismului, care prevede, printre altele, reînființarea birourilor de promovare externă ale României desființate în mandatul lui Dobre.

Bogdan Trif

Noul proiect de act normativ prevede înființarea a 20 de reprezentanțe externe în cele mai importante piețe pentru turismul românesc. Totodată, spre deosebire de vechea formulă, fiecare birou extern va avea câte doi angajați, atașați în turism. Noua măsură intensifică eforturile de promovare a României ca destinație turistică majoră pe plan internațional, potrivit unui comunicat de presă al ministerului de resort. Rolul reprezentanţelor externe va fi acela de a stimula fluxul turiștilor străini către România, de a facilita și de a crea noi colaborări pentru operatorii din turism, de a ține legătura cu turoperatorii străini, de a promova destinaţia în rândul specialiştilor şi al turiștilor prin intermediul activităţilor derulate. „Decizia fostului ministru, Mircea Titus Dobre, de a închide pur și simplu birourile din cauza incapacității sale de a le gestiona în mod eficient a fost profund greșită și este reparată acum prin acest proiect legislativ. De la preluarea mandatului, am luat mai multe măsuri pentru a accelera numirea atașaților în turism și de a limita, astfel, perioada în care România nu beneficiază de contact direct cu piețele prioritare pentru dezvoltarea turismului. Decizia de a întrerupe brusc activitatea de promovare externă a produs prejudicii turismului românesc pe care nu le mai pot tolera”, a declarat ministrul Turismului. Proiectul poate fi consultat aici.

Proiectul pus în dezbatere publică prevede și înființarea a cinci noi reprezentanțe teritoriale interne, la Sibiu, București, Suceava, Harghita și Bistrița-Năsăud. În prezent, în cadrul Serviciului Turism Intern funcționează 12 reprezentanțe teritoriale. Odată cu înființarea celor cinci reprezentanțe noi, vor fi acoperite în mod eficient toate regiunile turistice ale țării, subliniază sursa citată.

Declarația lui Trif vine pe fondul acuzațiilor lansate de Mircea Titus Dobre, fostul ministru al Turismului, care s-a alăturat acum partidului Pro România al lui Victor Ponta. „La cinci luni de la înlocuirea mea, toate realizările unui an de muncă au fost distruse, iar ministru lzero Bogdan Trif se poate lăuda cu următoarele cifre: 5 luni, 56 de posturi publice inutile, înființate pentru clientelă, un subsecretar de stat, un articol din Constituție încălcat, două articole din Regulamentul Camerei Deputaților încălcate, trei legi blocate! Îi cer incompetentului Bogdan Trif demisia din funcția de ministru al Turismului, pentru încălcarea legii și nerespectarea Programului de Guvernare”, a scris Dobre, ieri dimineață, pe pagina sa de Facebook.

„Referitor la criticile fostului ministru Dobre, actual traseist politic, nu vreau să le comentez pentru că nu pot să răspund unui om care a confundat Ministerul Turismului cu cel al Agriculturii și a vrut să iasă cu oaia cap de afiș în campaniile de promovare a României în străinătate, unui om care a desființat birourile externe, lăsând România fără o legătură directă cu marii turoperatori străini, unui om care a eliminat atribuțiile de scriere a proiectelor cu fonduri europene din cadrul ministerului. În plus, promovarea României în mediul online în mandatul fostului ministru a fost sublimă, dar a lipsit cu desăvârșire. Inclusiv clipul de promovare a României este extrem de vechi. Acum, se laudă cu proiectele sale, dar, în realitate, nu le-a implementat cât a fost ministru, motiv pentru care noi acum trebuie să recuperăm timpul pierdut”, a replicat Bogdan Trif.

One Comment

  1. Mai stie cineva aminte cati „ministrii” am avut dn decembrie 1989?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura