Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică nu poate șterge direct conținutul înșelător postat de troli? „Nu putem să luăm măsuri”

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică nu are atribuţii în zona dezinformării. Instituţia nu face o analiză a unor elemente, a unor articole sau a unor informaţii din mediul online care nu reprezintă elemente din atacurile de securitate cibernetică, notează Monitorul de Cluj.

Foto: Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC – Facebook

Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică nu are atribuţii în zona dezinformării, a declarat, miercuri, Mihai Rotariu, coordonatorul Direcţiei Comunicare, Marketing şi Media al DNSC, menţionând că instituţia nu face o analiză a unor elemente, a unor articole sau a unor informaţii din mediul online care nu reprezintă elemente din atacurile de securitate cibernetică.

„Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică este o autoritate civilă de cyber security care are în responsabilitate spaţiul naţional civil, în colaborare cu alte instituţii cu atribuţii în zona de securitate cibernetică, instituţii ale statului din România. Desigur, în ceea ce priveşte Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică, dacă ne uităm pe atribuţiile sale, vedem că nu are atribuţii în zona dezinformării. Noi nu putem face o analiză a unor elemente, a unor articole, a unor informaţii din mediul online care nu reprezintă elemente din atacurile de securitate cibernetică. Mai specific, dacă vorbim, spre exemplu, de acţiuni care afectează integritatea, disponibilitatea ori confidenţialitatea datelor, da, e vorba despre atacuri cibernetice, dar în rest nu putem să luăm măsuri cu privire la ceea ce spune un candidat, ceea ce propagă un candidat şi aşa mai departe. Cred că sunt alte instituţii ale statului abilitate în această zonă”, a declarat, pentru Agerpres, Mihai Rotariu.

În ultimele zile, în mass media au fost publicate o serie de informaţii din care reiese faptul că anumiţi candidaţi la preşedinţia României ar fi apelat, în campaniile derulate pe platformele de socializare, la „ferme de troli”, precum şi la conturi false pentru a se promova.

Comments are closed.

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura