Direcția Silvică Sibiu a reluat lucrările de regenerare a pădurilor

În aceast an, Direcție Silvică Sibiu va regenera natural 245 hectare, va planta puieți pe o suprafață de 194 hectare și va executa lucrări de completări în plantații înființate în anii anteriori, pe o suprafață totală de 44 ha. De asemenea va scoate din pepinierele proprii 1,37 milioane puieți forestieri apți de plantat.

foto: Regia Națională a Pădurilor

În cursul anului 2024 Direcția Silvică Sibiu va regenera natural 245 hectare, din care în campania de primăvară 188 de hectare și se vor efectua lucrări de ajutorarea regenerării naturale pe 196 hectare. De asemenea, se vor se vor executa plantații pe 194 hectare, din care în campania de primăvară 173 ha, folosindu-se 849 mii de bucăți de puieți forestieri astfel: 406 mii puieți de  molid, 275 mii puieți de qvercinee, 124 mii puieți de frasin, paltin, 14 mii puieți de salcâm, 21 mii puieți de fag, 5 mii puieți de larice, 3 mii puieți de brad și o mie puieți de tei.

Totodată, se vor executa lucrări de completări în plantații înființate în anii anteriori, pe o suprafață totală de 44 ha, unde vor fi plantați 202 mii de bucăți de puieți forestieri din producția proprie: 88 mii puieți de molid, o mie puieți alte rășinoase (brad, larice), 73 mii puieți de qvercinee, 37 mii puieți de frasin, paltin și 3 mii puieți de salcâm.

foto: Regia Națională a Pădurilor

Puieți din pepinierele proprii

În pepinierele silvice administrate de către ocoalele silvice din cadrul Direcției Silvice Sibiu, au fost produși pentru primăvara anului 2024, 1,37 milioane puieți forestieri apți de plantat din următoarele specii: 4 mii puieți brad, 2 mii puieți larice, 403 mii puieți molid, 730 mii puieți de qvercinee, 58 mii puieți salcâm, 1,3 mii puieți cireș, 11 mii puieți frasin, 160 mii puieți paltin de munte, o mie puieți tei și 7 mii puieți arțar tătăresc.

Diferența de excedent se va valorifica, prin repartizare a aproximativ 280 mii de bucăți către alte direcții silvice din țară și prin valorifica către alți solicitanți.

 

Plantări în solarii

Direcția Silvică Sibiu deține 10 solarii, cu o suprafață totală de 1142 mp, astfel: la  Arpaș un solar în suprafață de 132 mp; la Avrig 2 solarii în suptafață de 300 mp, la Miercurea Sibiului 5 solarii (2 la Lunca – 200 mp și 3 la Dobârca – 300 mp); La Tălmaciu un solar în suprafață de 100 mp și la Sadu (Tocile) un solar în suprafață de 110 mp. În această primăvară va scoate din aceste solarii 733 de mii de bucăți puieți forestieri cu rădăcini nude, din care: 19 mii de bucăți Larice și 714 mii bucăți Molid, care vor deveni apți de plantat în următorii 2 – 3 ani, dar și 100 de mii de bucăți puieți forestieri, produși în containere, puieți care vor fi apți de plantat în toamna acestui an.

Cei 833 mii buc puieți forestieri menționați anterior, vor ocupa în terenul pepinierelor noastre o suprafață totală de 8800 mp.

foto: Regia Națională a Pădurilor

Semănături de primăvară

În ceea ce privește noile semănături din această primăvară, Direcția Silvică Sibiu va semăna din nou toate cele 10 solarii în suprafață totală de 1142 mp cu molid, larice și pin silvestru. Totodată, va mări producția puieților produși în containere, la 242 de mii de bucăți, din care 240 mii buc puieți forestieri din specia Molid  și două mii de bucăți din specia Larice.

„Suprafața totală de pe care vom scoate ce 1,37 milioane de puieți forestieri apți de plantat este de 10,36 ha.

În toamna anului 2023, a fost semănată o suprafață totală de 4800 mp cu: gorun, stejar pedunculat și paltin de munte”, spun  reprezentanții Direcției Silvica Sibiu.

„De asemenea, cu prilejul Lunii plantării arborilor dar și în cursul anului, se vor încheia o serie de parteneriate cu diferite școli și instituții în vederea implicării și conștientizării populației cu privire la complexitatea și importanța administrării fondului forestier național, indiferent de proprietate, cu respectarea regimului silvic”, completează aceștia.

Despre Direcția Silvică Sibiu

Direcția Silvică Sibiu administrează o suprafață de 114.794 hectare din care 61.250 hectare fond forestier proprietate publică a statului certificate FSC și 53.544 hectare suprafețe de fond forestier administrate pe bază de contract de administrare sau servicii silvice, aparținând altor deținători din care persoane fizice: 1.228 hectare.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura