Peste 4000 de familii din municipiul Sibiu au făcut cunoştinţă cu Florin Orlăţan, candidatul USL pentru Camera Deputaţilor în colegiul nr. 2. Imnul său de campanie, „Drag de Sibiu“, face subiectul unui reportaj pe care Deutsche Welle îl va difuza pe 1 Decembrie.
Proiecte, nu scandaluri. Aşa caracterizează Florin Orlăţan campania electorală purtată la Sibiu. El a stat de vorbă cu o echipă de jurnalişti ai postului german de televiziune „Deutsche Welle“. „M-au contactat să vorbim despre campania electorală, despre diferenţele dintre Sibiu şi Bucureşti. Spuneau că aici pare mai linişte, nu sunt scandaluri… le-am spus că gradul de cultură şi de civilizaţie e altul aici. E decent, oamenii vorbesc despre idei, despre proiecte, nu ne înjurăm unii pe alţii“, explică Orlăţan. Nemţilor le-a plăcut în special imnul electoral „Drag de Sibiu“, compus de folkistul Florin Thomits pentru candidaţii Uniunii Social-Liberale. „Am înţeles că materialul va fi difuzat în Germania pe 1 Decembrie“, adaugă social-democratul.
Se împarte între partid şi familie
Până acum, Orlăţan a ţinut să li se prezinte personal alegătorilor din colegiu. „Zilnic merg, în special în cartierele de blocuri, pentru a acoperi zone cât mai mari, şi urc la oameni în apartamente. Până acum am fost în peste 4.000 de apartamente. De săptămâna aceasta, colegii de partid mă vor ajuta şi vor împărţi câteva cadouri simbolice – pixuri, calendare şi pliante“, a arătat candidatul. El regretă că nu prea mai are timp de familie, în aceste săptămâni. „Îmi văd copilul seara, cam o jumătate de oră, apoi dimineaţa, înainte de a-l duce la şcoală. E greu“, recunoaşte Florin Orlăţan.
De vorbă cu sibienii
În ultimele două săptămâni, Orlăţan a avut mai multe întâlniri cu reprezentanţii unor categorii socio-profesionale, pentru a afla direct de la sibieni problemele cu care se confruntă aceştia şi aşteptările pe care le au faţă de cei care doresc să-i reprezinte în Parlament: „Am discutat, în locuri informale, cu cadre didactice, medici, asistenţi medicale, reprezentanţi ai marilor confederaţii sindicale şi a patronatelor din judeţul Sibiu, cadre militare în rezervă şi în retragere. De asemenea, am organizat săptămâna trecută o seară studenţească în clubul «Privilege». Fiecare categorie în parte este nemulţumită de ce s-a întâmplat până acum. Contribuţia lor este valoroasă. Aceşti oameni vorbesc în calitate de membri ai unui sistem, ei cunosc sistemul şi chiar ne sugerează soluţii. De pildă, cadrele didactice şi cele medicale ar dori creşteri salariale, studenţii – facilităţi şi locuri de muncă, o parte din cadrele militare în rezervă şi retragere sunt nemulţumite că le-au scăzut pensile după recalculările din 2010-2011 şi ar vrea să revină la nivelul dinainte, în timp ce sindicaliştii cer revenirea la legile dialogului social dinainte de 2011“.
Florin ORLĂŢAN | candidat USL pentru Camera Deputaţilor
„Ca un laitmotiv, toţi vor schimbarea. Nu aşteaptă promisiuni, chiar mi-au spus să nu le promit nimic, ci doar să fac în aşa fel încât să am curajul să mă întâlnesc cu ei peste patru ani, la bilanţ, nu aşa cum fac cei de la ARD.”