Pentru mulţi tineri cu dizabilităţi, viaţa socială în afara familiei o reprezintă în mare parte comunitatea din cadrul Asociaţiei Diakoniewerk International. Iar acțiunile culturale și în aer liber sunt preferatele tuturor.
Deși anul 2020 a venit cu schimbări şi provocări pentru fiecare dintre noi, Asociația a reușit să organizeze, în perioada iulie-octombrie, evenimente în cadrul proiectului „Activi pentru incluziune“. Săptămânal, tinerii au participat la ore de sport şi teatru, baschet în scaun rulant şi desen. În cadrul a trei workshopuri, au avut ocazia să înveţe să se exprime prin dans, pantomimă sau fotografie.
Fotografiile realizate au fost expuse în curtea Casei Teutsch, fiecare dintre acestea cu un text original provenit chiar de la artişti. «„Drum împietrit, greu de urcat, dar nu imposibil de străbătut“ sau ”Umbra nu ne dezamăgeşte niciodată, este întodeauna alături de noi“ au fost denumirile unor fotografii care ne-au pus pe gânduri, cu atât mai mult cu cât denumirea expoziţiei a fost „Priveşte prin ochii mei”», transmite Cristina Costea, din partea Diakoniewerk International.
Teatru și sport
Bucuria celor care au avut ocazia să prezinte spectacolul de teatru în cadrul Festivalului – 25 De Ore De Teatru Non Stop, chiar şi fără a reţine toate replicile, a fost evidentă. De asemenea, curajul de a participa în anul 2020 la competiţiile sportive Duathlon şi Night Cross Challenge, în scaun rulant, i-a inspirat cu siguranţă pe ceilalţi alergători.
Asociația adresează mulţumiri tuturor celor care au sprijinit acest proiect, între care Casa Teutsch, Librăria Erasmus şi Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA prin locaţiile puse la dispoziţie. Au făcut posibile acțiunile Bianca Babeş, Andrea Bernath-Doncuţiu, Lorelei Ghazawi, Teresa Leonhard, Daniel Troancă şi Asociaţia Artografică, prin Ştefan Dragomir.
Ștefana BABA