Dezbatere publică pentru tineri, despre amor, civism și artă, organizată de USR Sibiu

Tinerii din Sibiu sunt invitați la o dezbatere publică despre implicare civică sub genericul „Amor civic – Civism cu poezie și muzică”.

Evenimentul va avea loc vineri, 1 martie, la Librăria Humanitas. Poetul și activistul civic Radu Vancu moderează dezbaterea și vor fi invitați alături de el Smaranda Bălan (activist civic), Andrei Marcovici (muzician și activist civic), Rareș Răducanu (fost președinte al Ligii Studenților Români din Străinătate) și președintele filialei locale USR Sibiu, Diana Mureșan.

„Poezia e despre libertatea de a simți. Muzica, de asemenea, e libertatea de a simți sonor lumea. Artele sunt libertate de sentiment; iar națiunile, după Max Weber, sunt comunități de sentiment. Prin urmare, civismul și artele sunt deopotrivă discipline ale libertății. Putem deprinde libertatea prin arte. Vă invităm să vă convingeți de asta pe 1 martie – ce dată mai bună pentru asta? – , de la ora 18, la librăria Humanitas”, a declarat poetul Radu Vancu.

„Viitorul nostru va fi construit prin faptele noastre, la fel ca în amor, prin implicare, încredere și alegere. Nimeni nu ar consimți ca viața privată să fie hotărâtă de alții, de ce ar face-o când vine vorba de viața de cetățean? Vom vorbi despre importanța alegerilor noastre și necesitatea acțiunii în spațiul public, despre nevoia ca tinerii să decidă cum va arăta lumea în care vor trăi. Evenimentul va începe cu un moment artistic susținut de Radu Vancu și Andrei Marcovici, poezie, respectiv vibrafon. După dezbatere ne vom delecta cu discuții la o ceașcă de ceai sau cafea și cu gustări. Alegerile europarlamentare sunt, la fel ca toate ciclurile de alegeri, decisive pentru viitorul democratic și european al României”, transmit reprezentanții USR Sibiu, într-un comunicat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura