Despre dislexie, într-o expoziție foto gratuită la Teatrul „Gong” din Sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă spectacolul „Harta lui Elian” într-o selecție de 31 de fotografii realizate de Volker Vornehm. Expoziția are un caracter educațional, fiind însoțită de texte explicative și poate fi vizitată gratuit până la finalul lunii septembrie, de luni până vineri, între orele 10.00 – 18.00.

foto: Teatrul Gong

Totodată, spectacolul „Harta lui Elian” în regia Nicoletei Lefter a fost selectat în programul oficial al Festivalului Național de Teatru, urmând să fie prezentat publicului larg, pe scena Teatrului Excelsior din București, miercuri, 23 octombrie, de la ora 17.00.

„Ne-am dorit această expoziție pentru a oferi publicului o experiență prelungită, cu un accent pe importanța empatiei și a deciziilor luate bine informat. Printr-o combinație de arte vizuale și informație educativă, „Harta lui Elian” promovează o mai bună înțelegere a dislexiei și subliniază nevoia de susținere în contextul educațional din România. Selectarea spectacolului nostru în programul FNT de la București vine ca o recunoaștere importantă a investiției făcute de administrația locală în teatrul tânăr ca o nouă formă de expresie relevantă la nivel național”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii și Tineret din Sibiu.

În spectacolul „Harta lui Elian”, se dezvăluie un univers unde cuvintele nu sunt doar cuvinte, ci enigme care trebuie descifrate, iar eroul nostru, Elian, este un dislexic în cea mai pură esență. Povestea lui este mult mai complexă, el se luptă să înțeleagă și să se adapteze într-o lume aflată mereu în mișcare, navigând printre provocările dislexiei sale într-un mediu școlar mai puțin înțelegător. Elian se simte prins într-o mare de litere care refuză să-i vorbească. Cu toate acestea, atunci când se deschide în fața specialiștilor, începe să-și construiască propria hartă a lumii, o hartă conceptuală care îi dezvăluie căile și posibilitățile ascunse ale propriei sale minți. Prin această hartă, Elian învață să facă asocieri care îi transformă modul de a percepe textele și de a vedea dincolo de litere, deschizându-i noi orizonturi, care il fac sa înțeleagă că puterea în acceptarea sinelui și înțelepciunea pot veni din cele mai neașteptate locuri, iar diferențele noastre sunt ceea ce ne fac cu adevărat unici și speciali.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura