Deputatul de rezervă

Deputatul sibian Ovidiu-Ioan Sitterli şi-a anunţat, astăzi, în plenul Camerei, afilierea la grupul Partidului Naţional Liberal.

„Vreau să vă aduc la cunoştinţă că prin cererea înregistrată la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor îmi încetez activitatea ca deputat neafiliat şi o să acţionez în calitate de deputat afiliat al grupului PNL din Camera Deputaţilor”, a spus Sitterli.

foto: Facebook / Ovidiu Sitterli

Sitterli este deputat de Sibiu, la primul mandat, şi a fost ales pe listele PSD în 2016.

„Eu niciodată, nici în plen n-am dreptul să iau cuvântul”

Ovidiu Sitterli este membru al comisiei pentru industrie și servicii. În acest mandat, a avut doar 5 luări de cuvânt, în tot atâtea ședințe, și se numără printre inițiatorii a 12 propuneri legislative. Din punct de vedere al activității parlamentare, Sitterli nu a demonstrat deocamdată mare lucru.

Extras din stenograma ședinţei Camerei Deputaţilor din 6 iunie 2018, dezbaterea proiectului de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Ovidiu-Ioan Sitterli:
Doamnă preşedinte,
Doamnelor şi domnilor deputaţi…

Carmen-Ileana Mihălcescu (vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor – n.red.):
Nu v-am dat cuvântul, vă cer scuze.
La final o să vă dau cuvântul, da.
Mulţumesc.
Domnule Năsui, vă rog.

(…)

Carmen-Ileana Mihălcescu:
Vă mulţumesc.
De la ALDE…
De la USR, îmi pare rău, dar deja am avut doi vorbitori. (Vociferări.)
Procedură, domnul Sitterli.

Ovidiu-Ioan Sitterli:
Am solicitat înscrierea la cuvânt pentru a expune câteva chestiuni strict tehnice, pe acest proiect de lege, şi aş solicita transmiterea lui la comisii pentru reanalizarea chestiunilor tehnice. Sunt nişte chestiuni pe care le-am ridicat şi în faţa Comisiei pentru industrii.
Acum mi se spune că nu pot să discut nici măcar…

Carmen-Ileana Mihălcescu:
Domnule Sitterli!

Ovidiu-Ioan Sitterli:
… pe amendamentele pe care eu le-am solicitat şi le-am înscris pe ordinea de zi a Comisiei pentru industrii şi care au fost respinse, pe motiv că nu apar în raport.
Păi, dacă eu niciodată, nici în plen n-am dreptul să iau cuvântul, să expun chestiuni strict tehnice, nici în raport nu mi se trec amendamentele pe care eu le-am susţinut în faţa comisiei, strict tehnice, păi atunci, oameni buni, să plecăm acasă!

Carmen-Ileana Mihălcescu:
Domnule Sitterli!

Ovidiu-Ioan Sitterli:
Care este rolul nostru? Pe procedură, solicit, când va veni vremea…

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:
Pe procedură, ce?!

Ovidiu-Ioan Sitterli:
…având în vedere…

Carmen-Ileana Mihălcescu:
Care este procedura?

Ovidiu-Ioan Sitterli:
…că nu sunt înscrise în raport, să iau cuvântul pe chestiunile strict tehnice pe care eu le-am ridicat în faţa comisiei.

Doamna Carmen-Ileana Mihălcescu:
Domnule Sitterli, atâta vreme cât în raport se află doar amendamente admise, cum vă imaginaţi că vă puteţi susţine amendamentele respinse? Sunt aici amendamentele.
Vă mulţumesc.

În octombrie 2017, Ovidiu Sitterli și-a dat demisia din PSD și a activat ca parlamentar independent. În noiembrie 2017, la scurt timp după ce a părăsit partidul pe lista căruia a fost ales, Sitterli a semnat moțiunea de cenzură „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă“, iar în mai, anul acesta, a sprijinit moțiunea „PSDragnea duce sănătatea în moarte clinică“.

“Domnul Sitterli datorează mult acestui partid. A fost prefect, numit de guvernul României USL, a fost candidat PSD pentru Primăria municipiului Sibiu, unde a dezamăgit prin faptul că nu a câştigat Primăria. Mai mult decât atât, rezultatul obţinut a fost sub scorul partidului la nivelul municipiului Sibiu. Deşi a fost creditat cu funcţia de preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene PSD Sibiu, a fost din nou depăşit de situaţie, dându-şi demisia. Nici în funcţia de parlamentar nu a avut rezultate, remarcându-se  printr-o singură propunere legislativă, şi aceea recentă, iniţiativă care nu a avut drept scop bunăstarea românilor şi nici nu a avut legătură cu programul de guvernare al PSD. Am încercat să purtăm discuţii cu dl. deputat pentru a-l determina să-şi facă datoria faţă de cetăţenii României, dar acesta a refuzat orice dialog. În loc să muncească în interesul românilor, dl. Sitterli a ales calea cea mai uşoară: demisia. Prin gestul lui de trădare, considerăm că dl. Sitterli datorează scuze sibienilor, pentru că nu a fost capabil să se ridice la înălţimea aştepărilor electoratului care i-a acordat votul de încredere”, au declarat reprezentanții organizației județene PSD Sibiu, în octombrie 2017.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*