Şefa Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a demisionat din funcţia de coordonator al programului naţional de oncologie din cel mai mare spital public din judeţ imediat după ancheta procurorilor Direcţiei Naţionale Naţionale Anticorupţie (DNA).
Doctorul Valeria Văleanu, șefa Secţiei de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu a demisionat din funcţia de coordonator al programului naţional de oncologie. ”Doamna doctor Valeria Văleanu este în continuare şefa Secţiei de Oncologie din spitalul nostru. Aceasta a demisionat săptămâna trecută din funcţia de coordonator program naţional de oncologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu. La nivelul conducerii spitalului se caută o persoană care să preia integral atribuţiile coordonatorului programului naţional de oncologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu”, a declarat joi, pentru Agerpres, Decebal Todăriţă, purtătorul de cuvânt al spitalului sibian. Acesta a precizat că pacienţii de cancer nu au de suferit, există medicamentele necesare şi că se continuă tratamentul.
Se declară ”nevinovată”
Dr. Valeria Văleanu a demisionat imediat după începerea scandalului în care sunt implicate firme de medicamente şi medici oncologi. Aceasta a demisionat după percheziţia făcută acasă şi în cabinetul ei, de către procurorii DNA. Şefa Secţiei de Oncologie din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu declara, în urmă cu o săptămână, după percheziţia făcută la domiciliul ei de către procurorii DNA, că se consideră nevinovată şi nu ştie ce acuzaţii i se aduc, însă recunoaşte că a beneficiat de concedii în străinătate, plătite de firmele de medicamente. ”În ceea ce mă priveşte, mă consider total nevinovată, indiferent despre ce ar putea să fie vorba”, a spus, în urmă cu o săptămână, Valeria Văleanu. Întrebată ce acuzaţii îi aduce DNA, şefa Secţiei Oncologie a răspuns că procurorii nu i-au spus nimic şi că nu ştie ce acuzaţii i se aduc.”Au căutat contracte de colaborare, un lucru uzual, cu diverse firme de medicamente, cele cu care lucrăm. Nu eu am astfel de contracte, toată ţara are astfel de contracte. Şi probabil că au căutat şi medicamente”, a explicat atunci Valeria Văleanu.
Ancheta DNA privind corupţia din domeniul farmaceutic vizează 11 firme importante, printre care mari producători de medicamente. Pe lista firmelor implicate s-ar afla, conform Agerpres, Roche România, structură a concernului multinaţional ROCHE (producător de medicamente), Actavis SRL (producător/distribuitor de medicamente), dar şi Pfizer România SRL (companie biofarmaceutică), Teva Pharmaceuticals România SRL (companie farmaceutică), Novartis Pharma Services (producător de medicamente), Alvogen România SRL (producător de medicamente), Sandoz Pharma Services SRL (companie farmaceutică), Glaxosmithkline România SRL (producător de medicamente), Egis Internaţional (companie farmaceutică), Romastru Trading (distribuitor de medicamente), Glenmark Pharmaceuticals SRL (producător de medicamente).