Dan Lăzărean este un medieșean pasionat de agricultură, pasiune căreia îi dedică tot timpul liber.
Împreună cu soția sa Gyongyi cei doi au deschis o mică afacere pe un teren de 1300 de metri pătrați pe care cultivă legume.
Dan Lăzărean este șofer la o instituție publică din Mediaș și își completează veniturile cu banii proveniți din vânzarea produselor obținute din legumele cultivate.
Renumit deja în zona Mediașului pentru murăturile și conservele de legume pe care le oferă spre vânzare, Dan Lăzărean are și propria sa rețetă de murături, pe care a botezat-o „Ciolomadă”. Este vorba de murături făcute din mai multe produse din grădină și care prin varietatea de gusturi și culori devin foarte atractive pentru cumpărători.
Un alt produs foarte bine vândut este bulionul de roșii produs de soții Lăzărean în gospodăria proprie după o rețetă doar de ei știută. Caracteristica principală a acestui bulion o reprezintă gustul și aroma deosebite ale roșiilor de grădină.
Dan Lăzărean produce deasemenea mai multe feluri de zacuscă, cum ar fi cea de ciuperci, cea clasică de vinete, sau cu fasole.
„Începem cu castraveți murați, care îi adunăm cum ne place nouă aici în Ardeal, mititei ca degetul, îi punem în oțet cu zahăr, îi punem în saramură, putem spune că începem sezonul de murături undeva la începutul lui august, procesând ceea ce nu se vinde. Sezonul de murături practic se încheie undeva pe la sfârșitul lui noiembrie, când reușim să prelucrăm și sfecla roșie, asta fiind ultima” a declarat Dan Lăzărean pentru Agrointeligența.
Potrivit Agrointeligența, murăturile și conservele familiei Lăzărean sunt comercializate direct, inclusiv online, dar și prin intermediul unor magazine partenere: un lanț de supermarketuri din Sibiu și mai multe băcănii.
Deasemenea cei care doresc să cumpere din produsele familiei Lăzărean o pot face și online pe site-ul https://bunatatidingradina.ro/.