De ce se teme Suditu? | INTERVIU

Organizația municipală PSD Sibiu nu vrea să fie luată „la pachet“ cu organizația județeană. Președintele Gheorghe Suditu a respins toate acuzațiile cu care primarii s-au dus la Dragnea și crede că nu este cazul să fie dizolvat Biroul Politic Municipal. Dacă, totuși, se va ajunge la această măsură, Suditu este convins că va câștiga din nou alegerile în partid, așa cum a făcut-o în ultimii 20 de ani.

Gheorghe Suditu

Mesagerul de Sibiu: Cum comentați situația apărută în organizația județeană, cu schimbarea BPJ și voci critice care vorbesc, în anul 2017, despre dictatura lui Cindrea și Suditu?

Gheorghe Suditu: Am înțeles că a fost o dispoziție, președintele interimar a venit cu propunerea preluată de la București, ne-am conformat, tot vechiul Birou și-a dat demisia și au fost cooptați în Birou primarii. Asta este tot. Nu știu despre ce dictatură se vorbește, pentru că la municipiul Sibiu vă invit când doriți la ședințele noastre, să vedeți ce frumos ne desfășurăm activitatea. Suntem o familie și ne sprijinim unii pe alții, ne ajutăm în toate domeniile.

 

Mesagerul de Sibiu: Credeți că au dreptate cei care au provocat schimbarea de la județ?

Gheorghe Suditu: Nu comentez.

 

Mesagerul de Sibiu: Vi se pare normal ca primarii să ajungă în conducerea organizației?

Gheorghe Suditu: Sigur că nu este normal să te amesteci în problemele unei organizații dintr-o localitate, dintr-un oraș, dintr-o comună, dintr-un municipiu, pentru că ei au fost aleși în localitatea respectivă, au primit încrederea și voturile de la cei care stau în localitatea respectivă, de la membrii de partid de acolo și, dacă nu mai corespund, acei membri de partid din localitatea respectivă pot să spună că sunt mulțumiți sau nu și să provoace o conferință în care să îi demită.

Organizația municipală Sibiu a adus mai mult decât la locale cu 3.500 de voturi, în timp ce organizația Mediaș, cu candidat, a adus mai puțin cu 650 de voturi, Agnita, cu candidat, cu 350 de voturi mai puțin, iar voturile de la organizația municipală reprezintă jumătate din voturile întregului județ. În condițiile în care toți cei care au participat, comunele și orașele, aveau voturile de la locale, noi eram la 1,5 procente de liberali.

 

Mesagerul de Sibiu: Și cum este reprezentat acum municipiul Sibiu în Biroul Județean, după ce a adus jumătate din tot? Au jumătate din numărul de membri de la județ?

Gheorghe Suditu: Nu comentez, pentru că n-au nici un membru.

 

Mesagerul de Sibiu: De la București vi s-a transmis că ar fi nemulțumiri față de organizația municipală?

Gheorghe Suditu: Mie nu mi-a transmis Bucureștiul nimic. Dacă îmi transmite că sunt nemulțumiri, voi arăta situația și, dacă spun că sunt nemulțumiți, n-avem ce să comentăm, că așa este în statut, forul superior ia măsuri.

 

Mesagerul de Sibiu: Primarii care și-au exprimat nemulțumirea cunosc neajunsurile sau stilul de conducere dictatorial al cuiva la organizația municipală?

Gheorghe Suditu: Dar nici n-au fost la nicio acțiune în municipiul Sibiu, ca să cunoască! Nu vorbesc numai de modul în care noi suntem organizați și ne desfășurăm activitatea. Părerea mea este că nu e voința lor. Mai mult nu spun.

 

Mesagerul de Sibiu: Nemulțumirea lor a apărut în momentul în care deputatul Sitterli a numit prefectul. Ei au susținut că nu au fost consultați.

Gheorghe Suditu: Nu știu, nu cunosc dacă au fost consultați sau ba și nu pot să dau niciun răspuns, nici împotrivă, nici negativ, pentru că nu cunosc dacă au fost informați primarii sau nu.

 

Mesagerul de Sibiu: Dar organizația municipală a fost consultată?

Gheorghe Suditu: Organizația municipală a fost consultată, sigur.

 

Mesagerul de Sibiu: Credeți că Lucian Radu este soluția optimă pentru postul de prefect?

Gheorghe Suditu: Noi ne-am strâns toată organizația și am discutat propunerea pe care a făcut-o Ovidiu și am fost de acord. Dacă nu eram de acord cu propunerea făcută de Ovidiu Sitterli… fiind de acord, înseamnă că este cea mai bună, după părerea noastră.

 

Mesagerul de Sibiu: De ce s-a spus că organizația municipală este o organizație închisă?

Gheorghe Suditu: Nu știu, chiar v-aș ruga să-i întrebați pe cei care au spus că este o organizație închisă, pentru că săptămâna trecută am primit 12 membri. Noi în fiecare lună primim membri de partid. Asta nu înseamnă că este o organizație închisă. Dimpotrivă. Este deschisă, suntem deschiși la tot. Și acum mai avem, încă de o săptămână, vreo zece solicitări. La următoarea ședință le analizăm, pentru că nu intră oricine. Probabil că și la asta se gândesc. Avem niște reguli. Dacă a fost membru al altui partid, de la șase luni la un an, îl ținem simpatizant, ca să îl verificăm. Și este normal să facem lucrul ăsta, considerăm noi, la municipiu. Iar după expirarea acestei perioade pe care o dă statutul și noi, în ședința noastră de Birou, va fi validat sau ba, dacă și-a îndeplinit condițiile care i-au fost impuse în perioada asta. Pentru că nu suntem de acord cu această migrație a membrilor de partid – „îmi convine la un partid, stau, nu-mi mai convine, mă duc la altul“ – deci interesele personale nu le agreăm.

 

Mesagerul de Sibiu: A mai fost o acuzație că nu aveți tineri la municipiu.

Gheorghe Suditu: Este într-adevăr de râs. Dacă vă uitați la Consiliul Local, din cei șase, jumătate sunt tineri. Asta înseamnă că n-avem tineri sau că nu dăm importanță tinerilor? Dimpotrivă! Și în Biroul Municipal sunt mai mulți tineri decât seniori, numărul tinerilor este mai mare, în jur de 60 la sută. Sigur că sunt unii tineri care vin să se „cațere“ și n-au fost agreați de organizație, nu de președinte. Aici orice situație se analizează în colectivul nostru, de asta subliniez încă o dată: suntem o familie! Ca în orice familie, se iau hotărârile în folosul familiei. Or fi și cazuri din astea, nu contest.

 

Mesagerul de Sibiu: Vă pregătiți de alegeri în primăvară. Credeți că este un moment oportun?

Gheorghe Suditu: Este, chiar se impun alegeri. Ca după orice alegeri generale, e normal să se facă și alegerile la nivel local și mai departe, până la congres.

 

Mesagerul de Sibiu: Față de acum patru ani, la alegerile locale, cum ați stat în Sibiu?

Gheorghe Suditu: Pot să vă spun că acum patru ani, împreună cu PNL-ul, am avut șase consilieri locali, din care trei PSD-ul. Iar acum, partid singur, avem șase consilieri locali ai PSD-ului. Asta înseamnă că efortul a fost mult mai mare.

 

Mesagerul de Sibiu: Deci, în principiu, conducerea de la București n-ar avea nici un motiv să dizolve organizația municipală?

Gheorghe Suditu: Eu nu pot să spun ce gândește organizația din București, ce vrea de fapt, pentru că rezultatele noastre sunt clare, sunt reale, nu sunt povești și aici nu este niciun fel de discordie în organizația municipală. Este o armonie și ne înțelegem, subliniez încă o dată, ca într-o familie.

One Comment

  1. Suditule dute tata, ca ti-o trecut vremea.
    Rezultatele de la Sibiu sunt un dezastru, sibienii nu mai au incredere in voi.
    Ai condus destul partidul spre dezastru, acum e vremea unor oameni mai competenti si mai tineri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*