„Let’s Do It, Romania!“ dă startul pentru Marea Curățenie!

Sâmbătă, 24 septembrie, echipa „Let’s Do It, Romania!“ dă startul pentru Marea Curățenie: la ora 9.00 la Sala Transilvania sau la 11.00 în Apreski la Arena Platoș Păltiniș.

Pentru cel de-al cincilea an, sibienii și toți românii se vor uni din nou pentru o cauză comună: curățarea României de deșeuri! Sibienii care doresc să participe la cel mai mare proiect de voluntariat din România și să fie parte din schimbare trebuie doar să se alăture echipei.

10.000 de voluntari sibieni

„Let’s Do It, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. Până în prezent, în judeţul Sibiu au avut loc patru ediţii ale campaniei „Let’s Do It, România”, fiind colectaţi peste 25.000 de saci cu deşeuri de către 10.000 de voluntari. În acest an, proiectul „Let’s Do It, România” are susţinerea Guvernului României, fiind implicate 5 ministere: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor din România, Ministerului Educaţiei şi Cercetării, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Ministerului Justiţiei şi Ministerului Transporturilor.

curatenie-saci

Campanie națională

Din 2010 şi până în prezent, evenimentul a atras la nivel naţional peste 1,2 milioane de voluntari care au adunat 24.700 tone de deşeuri. De anul acesta, cetățenii pot semnala orice zonă cu deșeuri folosind o aplicație de smartphone, iar voluntarii o vor transforma într-o sesizare oficială către autorităţi și o vor monitoriza până la rezolvarea situației.

Prefectul se implică

Și prefectul Cristian Roman s-a alăturat proiectului de ecologizare „Let’s Do It”. El se va afla, sâmbătă, în zona Zăvoi, de la periferia cartierului Turnişor. „Apreciez această iniţiativă şi îi îndemn pe cât mai mulţi cetăţeni din judeţul nostru să participe la campania de curăţenie «Let’s Do It, România». Voi merge şi eu, împreună cu colegii din Prefectură, alături de voluntari, pentru a contribui la un mediu curat şi sănătos. Cred că proiectul are un rol educativ, ajută la dezvoltarea culturii voluntariatului şi va încuraja şi pe viitor astfel de acţiuni în beneficiul comunităţii”, este de părere Roman.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura