Cum votează sibienii din Cartierul Arhitecților?

USR solicită Primăriei oraşului Cisnădie să amenajeze încă două secţii de vot pentru alegerile europarlamentare, după ce unii locuitori din Cartierul Arhitecţilor s-au plâns că nu au unde să voteze în zonă, a anunţat liderul partidului, deputatul Dan Barna.

„La începutul săptămânii viitoare, noi, USR, în calitate de partid politic şi eu, în calitate de deputat, o să solicit Primăriei din Cisnădie să stabilească două secţii de votare în Cartierul Arhitecţilor. Dacă răspunsul va fi pozitiv, perfect. Primăria are această posibilitate. Dacă răspunsul va fi negativ şi trebuie iniţiativă cetăţenească, o să facem şi acel lucru. Oamenii de acolo ni s-au adresat şi ne-au spus: «secţiile de vot sunt foarte îndepărtate de noi». Este o temă. Ne-o asumăm. Depunem şi vedem ce ne spune primăria, discutăm deschis cu primarul. Dacă decizia e pozitivă, e o chestiune rezolvată, banală. Eu aşa consider că ar trebui să se întâmple, pentru că nu e nimic complicat”, a precizat Barna, ieri, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, USR este pregătit să strângă semnături pentru a convinge Primăria din oraşul Cisnădie ca să amenajeze două secţii de vot în Cartierul Arhitecţilor. „Dacă vom întâmpina un refuz, puţin probabil, eu sunt optimist şi am încredere în administraţia din Primărie că va da curs unei solicitări de bun simţ de a da cetăţenilor posibilitatea să voteze, dacă va fi necesar să fie şi semnături ale cetăţenilor, USR va aloca resurse pentru a îndeplini şi această cerinţă”, a explicat Barna, citat de Agerpres.

În Cartierul Arhitecţilor din Cisnădie locuiesc, potrivit datelor Evidenţei Populaţiei, 4.000 de sibieni, însă, în realitate, aici stau mai mulţi, dar care fie au trecut în actele de identitate domiciliul în Sibiu, fie în alte locuri.

„Noi ştim că aici este cea mai mare problemă, pentru că este cea mai mare concentrare de alegători într-un singur loc. Pe lângă faptul că nu au secţii de vot, le lipsesc şi alte lucruri pe care administraţia din Cisnădie nu le-au dat. Este cea mai mare problemă pe care o ştim şi pe care ne-au adus-o în vedere colegii din filiala din Cisnădie. Conform legii, se pot face cereri pentru suplimentarea secţiilor de vot. Sunt 4.000 de alegători înregistraţi cu domiciliul în Cartierul Arhitecţilor. Pe plângă ei, mai sunt mulţi care locuiesc acolo, care nu şi-au actualizat datele din buletin. Trebuie să se înfiinţeze secţii acolo” , a declarat liderul filialei judeţene a USR Sibiu, Adrian Echert. Acesta a adăugat că USR va propune şi două soluţii Primăriei Cisnădie pentru amenajarea celor două secţii de vot în Cartierul Arhitecţilor, unde nu există sedii de şcoli sau grădiniţe. Potrivit USR Sibiu, o soluţie ar fi amplasarea de containere temporare sau amenajarea secţiilor la parterul blocurilor date în folosinţă sau al celor care încă nu sunt finalizate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*