Una din zece persoane suferă de ulcer duodenal sau gastric. Dacă în cele mai multe cazuri au simptome specifice, sunt şi situaţii în care boala nu se manifestă suficient cât să-l îngrijoreze pe pacient.
Nu există persoană, adult sau copil, care să nu se fi plâns măcar o dată în viaţă de dureri de burtă. Fie că vorbim despre celebrii colici ai bebeluşilor, fie că ne referim la autodiagnosticata „gastrită”, durerea de stomac este chinuitoare şi ne dă peste cap viaţa. Dacă în cazul celor mici, ea trece cu vârsta, în cazul adulţilor simptomele pot deveni din ce în ce mai supărătoare. Iar uneori, în cazul ulcerelor, ne duc, pe buna dreptate, direct la spital, relatează Antena 1.
Dr. Andrei Voiosu, medic primar gastroenterologie: Ulcerul poate fi complet asimptomatic, cel mai tipic se manifestă cu durere și dispepsie adică dificultate de a digera mâncarea.
Evident, nu orice durere de stomac este ulcer. Tocmai de aceea, medicii recomandă să cerem ajutorul atunci când durerea apare cu o frecvenţă şi o intensitate care ne dau peste cap viaţa de zi cu zi.
Dr. Andrei Voiosu, medic primar gastroenterologie: O durere neobișnuită, nou apărută sau agravată sau chiar apărută în senin. Vărsătură, dificultatea de a înghiți. Este foarte greu să înțelegem ce îl doare pe pacient și uneori și pacientului îi e greu să înțeleagă ce îl supără, așa că uneori avem pacienți care se prezintă pentru dureri minore, dar avem și afectare digestivă gravă care nu caută ajutor la timp.
Ce este ulcerul
Citește AICI: