Cum încep școlile. Avem o localitate în scenariu roșu

Semestrul II al anului școlar 2020-2021 va începe luni, 8 februarie, în conformitate cu scenariile impuse de către rata de incidență cumulată pentru fiecare localitate din județul Sibiu.

 

Preșcolarii și elevii se vor întoarce în sălile de clasă pentru începerea semestrului II al anului școlar 2020-2021, în funcție de rata de incidență a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

În conformitate cu datele privind rata de incidență prezentate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, D.S.P. Sibiu și Prefectura Sibiu în data de 03.02.2021, la nivelul localităților din județul Sibiu situația este următoarea:

scenariul roșu (rata de incidență de peste 3 la mie, acolo unde CJSU nu a impus carantinarea): localitatea Alma – doar preșcolarii (grădinița) și elevii din ciclul primar (clasele Pregătitoare – IV) vor merge fizic la școală;

scenariul galben (rata de incidență peste 1 la mie până la 3 la mie): localitățile Cașolț, Micăsasa, municipiul Mediaș, Apoldu de Jos, Șelimbăr, Mag, Râu Sadului, Dârlos, municipiul Sibiu, Șeica Mică, Scoreiu, Nocrich, Valea Viilor, Bârghiș, Axente Sever, Șura Mică, Sadu, Dobârca, Apoldu de Sus, Hamba, Valchid, Hosman, Dumbrăveni, Copșa Mică – preșcolarii, elevii din ciclul primar, din clasa a VIII-a, a XII-a, a XIII-a, anul III profesională și ultimul an al școlilor postliceale se vor prezenta la școală;

scenariul verde (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): restul localităților – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.

Ca urmare, luni, un număr de 17 088 elevi (25,02%) din cei existenți în unitățile de învățământ din județul Sibiu vor desfășura ore online.

Pentru activitățile ce se vor desfășura cu elevii, în unitățile de învățământ, vor fi respectate cu strictețe prevederile ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației și Cercetării ce va fi remis în cursul zilei de astăzi.

Înainte de reluarea cursurilor, fiecare unitate de învățământ preuniversitar/conexă/instituţie de învăţământ a stabilit spaţiile care pot fi folosite în procesul de învăţământ, precum şi spaţiul necesar ce va fi utilizat pentru izolarea temporară a cazurilor suspecte de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, identificate de cadrul medical din unitatea de învățământ preuniversitar/conexă/instituţia de învăţământ sau persoana desemnată de conducerea unităţii/instituţiei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura