Cum creștem o pădure? A avut loc etapa de îngrijire a celor 10.000 de puieți plantați la Arpașu

Asociația Cu verdele-n SUS, alături de aproximativ 60 de voluntari, a organizat prima acțiune de îngrijire a tinerei păduri plantate în primăvară la Arpașu de Jos, județul Sibiu: voluntarii au refăcut vetrele tuturor celor 10.000 de puieți de stejar, frasin și paltin plantați în aprilie.  

DSC_6676Deși în număr destul de mic, voluntarii mobilizați pentru acțiunea de sâmbătă au venit cu forțe proaspete și entuziasm: au reușit în șase ore de muncă, cu temperaturi ridicate de luna iulie, să treacă pe la fiecare puiet în parte și să îl ajute să supraviețuiască. Au fost refăcute vetrele, s-a săpat în jurul puieților și au fost înlăturate buruienile – din cauza ploilor dese, vegetația s-a dezvoltat mult în ultimele luni, riscând să sufoce arborii plantați de voluntari. La finalul evenimentului, voluntarii s-au așezat pe iarbă, s-au bucurat de un prânz delicios în formulă extinsă și s-au relaxat la umbra stejarilor în sunetele unui concert de gong.

Acţiune cu repetiţie

Acțiunea de îngrijire se va repeta cel puțin încă o dată în decursul anului curent, cel mai probabil la sfârșitul verii când tânăra pădure va fi pregătită pentru intrarea în sezonul rece. Mobilizările pentru îngrijirea puieților reprezintă etapa a II-a a proiectului “Să creștem o pădure”, proiect care se întinde pe o perioadă de 5 ani de zile și care presupune tranformarea terenului de 2 hectare de pășune neutilizabilă din comuna Arpașu de Jos într-o tânără pădure de foioase care va fi îngrijită până la intrarea în maturitate și înscrierea în fondul forestier. Primul pas a fost plantarea celor 10.000 de puieți, organizată de asociație în aprilie alături de 450 de voluntari.

Fonduri strânse prin Semimaraton 2016

Mobilizarea din 09 iulie a fost finanțată prin fondurile strânse la Semimaraton Sibiu 2016, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri al comunității sibiene, organizat de Fundația Comunitară Sibiu. Peste 200 de alergători au susținut cauza “Să creștem o pădure!” iar proiectul înscris de acociația Cu verdele-n SUS a strâns fonduri totale de aproape 14.000 de lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*