Cum arată viața unei tinere care a fost traficată pentru sex?

Traficul de persoane în vederea exploatării sexuale poate începe în mediul online cu o simplă promisiune. Specialiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul I.P.J. Sibiu le recomandă tinerilor să manifeste atenție la informațiile pe care le oferă unor persoane necunoscute. Nu oricine trebuie să aibă acces la informațiile personale întrucât acestea pot fi folosite pentru a șantaja și supune victimele la diferite abuzuri.

FOTO: arhivă Mesagerul de Sibiu

Cum arată viața unei tinere care a fost traficată ?

O victimă a traficului de persoane a ales să își împărtășească propria experiență de viață pentru a fi o mărturie vie pentru alte tinere și pentru a inspira și alte victime să se alăture acestui demers.

Vocea victimelor trebuie auzită! ,,Stau pe balcon, beau o cafea acasă. Am o viață plină. Sunt înconjurată de familie și prieteni minunați. Sunt liberă și fericită, dar nu am fost mereu așa…acum câțiva ani, am fost prinsă în capcana unui lover-boy. Prinsă, da, fusesem victima perfectă: vulnerabilă, cu stima de sine jos de tot, destabilizată emoțional și financiar.

Și așa am ajuns să practic prostituția, mai mult fără voia mea. Câțiva ani de disociere, încărcată de vină și de rușine, aceste două sentimente care nu fac decât să ne îngroape și să ne blocheze. Fizic, nu îmi mai aparțineam. Corpul meu nu era al meu și mulți ani nu mi-am aparținut. Până când am reușit să pun stop. Voiam o altfel de viață și am reușit! Drumul spre libertate este greu, cu multă durere, dar în fiecare zi știu că am făcut alegerea corectă.

Prin această mărturie, doresc să transmit următorul mesaj: suntem puternice, ne putem depăși condiția. Avem forță vitală astfel încât să începem să pășim către libertate. Și în același timp, există insituții și organizații care sunt aici să ne ajute să găsim drumul spre libertate. Și tu poți reuși!”.

„Exploatarea sexuală este cea mai întâlnită formă a traficului de persoane, constrângerile fiind de natură fizică sau psihică.

Conștientizarea fenomenului ne ajută să rămânem în siguranță, atât pe noi, cât și pe cei apropiați.

Află mai multe despre traficul de persoane apelând TelVerde ANITP – 0800 800 678.

Sesizează situațiile de pericol iminent la numărul de urgență 112 !” – este mesajul IPJ Sibiu.

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura