Cum a fost sesiunea de admitere de vară la ULBS

Înainte de vacanță, rectorul ULBS, Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, a transmis un mesaj despre sesiunea de admitere recent încheiată.

Foto: Arhivă

„Ca în fiecare an, sesiunea de admitere reprezintă pentru ULBS testul care aduce cea mai mare acuratețe în privința modului în care suntem percepuți de viitorii studenți.

Toate eforturile din timpul anului, pornind de la atractivitatea programelor de studii, a mobilităților internaționale pentru studenți, accesul la resurse de învățare, la consilierea vocațională, pozițiile care reflectă  reputația universității în clasamente internationale și până la calitatea condițiilor din cămine sau meniul cantinei studențești, toate acestea (și multe altele în plus) sunt validate la final de an universitar de opțiunea tinerilor de a alege Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Vă invit să vedem ce a însemnat admiterea 2024, în cifre.

Anul acesta, candidații au înscris, în sesiunea din luna iulie, peste 8000 de dosare pe platforma dedicată admiterii online, iar dintre acestea 7.737 au fost validate. O treime dintre dosarele înscrise au provenit din mediul rural, iar distribuția geografică a zonelor de proveniență ne-a depășit așteptările: peste 3700 de dosare au fost înscrise de  candidați din județul Sibiu, ceea ce reflectă o intenție a tinerilor de a dori să rămână acasă.

Pe următoarele locuri, ca număr de dosare înscrise raportat la zona geografică de apartenență, se află județele Vâlcea, Alba, Brașov, Hunedoara, Mureș, Argeș și Olt. Interogarea platformei ne-a arătat că avem candidați din toate județele țării, printre care și 71  de dosare din București/Ilfov.

126 de studenți internaționali au ales ULBS, iar specializările de licență unde s-a înregistrat cea mai mare concurență, în funcție de prima opțiune aleasă în acest an, pe locurile bugetate, au fost Medicină/Medicină dentară ( 4, 85 candidați/ loc, în cadrul Facultății de Medicină), Psihologia (19,51 candidați/ loc, la Facultatea de Științe Socio-Umane), Calculatoare (7,88 candidați/loc, în cadrul Facultății de Inginerie), Drept (4,76 candidați/loc, Facultatea de Drept), Limba și literatura română-limba și literatura modernă (2,73 candidați/ loc, Facultatea de Litere și Arte), Informatică (4,68 candidați/loc, Facultatea de Științe), Marketing (8,70 candidați/loc la Facultatea de Științe Economice), Teologie ortodoxă pastorală (1,51 candidați/loc, Facultatea de Teologie), Ingineria  produselor alimentare  (1,26 candidați/loc, Facultatea de ȘAIAPM).

2264 de candidați au confirmat locurile în sesiunea iulie pe locurile bugetate, la licență și master, iar 1502 pe cele cu taxă, restul locurilor urmând a fi scoase la concurs în sesiunea de toamnă.

Iată că am încheiat cu bine și admiterea de vară din acest an în condițiile în care, așa cum știm cu toții, pe plan național a scăzut numărul elevilor înscriși la bacalaureat. Le urăm mult succes studenților care au ales ULBS în această sesiune și îi așteptăm alături de noi pe cei care se vor înscrie la sesiunea de toamnă!

Doresc să le mulțumesc tuturor colegilor care au fost implicați în acest efort al procesului de admitere. Am primit în această sesiune peste 2000 de apeluri telefonice prin Call Center, la care au răspuns 74 de cadre didactice și personal didactic auxiliar din cele nouă facultăți ale ULBS, am avut o echipă care s-a deplasat în premieră la Râmnicu Vâlcea, pentru a ușura procesul de confirmare a locului de către candidații din sudul țării, așa încât, dacă ar trebui să definesc modul în care s-a desfășurat admiterea din acest an, aș folosi cu siguranță cuvântul proactiv.

Platforma de admitere va rămâne deschisă în vederea înscrierilor pentru sesiunea de toamnă, conform calendarului https://admitere.ulbsibiu.ro/media/2024/calendar.htm.

Vacanță plăcută tuturor!

Prof. univ. dr. habil. Sorin Radu,

Rectorul ULBS”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura