„Culorile copilăriei”, în județul Sibiu

Jurnal de familie chirparSOS Satele Copiilor România, Centrul de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi Cisnădie şi Fundaţia Vodafone România anunţă încheierea proiectului „Culorile copilăriei“, de care au beneficiat 321 de copii şi tineri din comunele Roşia, Chirpăr şi Vurpăr. Proiectul a avut ca scop principal prevenirea abandonului familial şi şcolar în rândul copiilor aflaţi în dificultate și s-a desfăşurat în parteneriat cu primăriile şi şcolile din aceste localități.

O reușită

Activităţile au vizat identificarea celor mai bune modalităţi de a ajuta familiile să înţeleagă necesitatea creării şi întreţinerii unui mediu propice dezvoltării emoţionale şi fizice a copiilor. S-a urmărit autonomizarea familiilor aflate în dificultate şi îmbunătăţirea calităţii vieţii tuturor membrilor acestora. Copiii au fost încurajaţi să meargă la şcoală şi să deprindă abilităţi de viaţă independentă, astfel încât să fie pregătiţi să se adapteze cerinţelor şi provocărilor sociale. „Proiectul «Culorile Copilăriei» a realizat exact ceea ce și-a propus: să aducă puțină culoare în viețile copiilor din familiile dezavantajate din cele trei comune din județul Sibiu. În afară de familiile care au primit ajutor, mai sunt atâtea altele care au nevoie de intervenția comunității și a companiilor pentru a se ridica din sărăcie și a avea speranță în viitor”, a precizat Carmen Brumă, manager departament Strângere de Fonduri și Comunicare la SOS Satele Copiilor România.

Eforturi comune

Bugetul proiectului a fost de aproximativ 234.000 lei, din care aproape jumătate au venit de la Fundaţia Vodafone România, diferenţa fiind acoperită de către SOS Satele Copiilor România, Consiliul Local al comunei Vurpăr, Consiliul Local al comunei Chirpăr şi Edenred România.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura