Criminalul din Şura Mare, acuzat oficial de omor calificat

Criminalul din Şura Mare care în ziua de Crăciun şi-a ucis cu sânge rece soţia şi fiica este oficial  cercetat penal pentru omor calificat. Procurorii au dezvăluit detalii cutremurătoare din cadrul anchetei: bărbatul şi-a sugrumat soţia şi a aruncat-o în fântână, iar apoi şi-a strâns de gât şi fiica de 14 ani, după care a aruncat-o, de asemenea în fântână, deşi nu-şi dăduse ultima suflare. Fata a murit înecată. În ziua de Crăciun, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută de art. 188 alin. 1 – 189 alin. 1 lit. f C.P., ca urmare a faptului că, în urma sesizării organelor de poliţie cu privire la posibila dispariţie a numitelor T.V.M.  şi T.G.M. , domiciliate în Şura Mare şi a verificărilor efectuate în acest sens, într-o fântână aflată în curtea imobilului de domiciliu a celor două au fost identificate cadavrele a două persoane, fiind înregistrat astfel dosarul penal cu nr. 904/P/2016.

A încercat să se sinucidă

În aceeaşi zi, lucrătorii din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Şelimbăr s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, ca urmare a faptului că, în dimineaţa aceleaşi zile, în podul unei anexe tip şură situată în Şura Mare, a fost găsit spânzurat numitul T. S. proprietarul imobilului, victima fiind transportată de către un echipaj al U.P.U. Sibiu la Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă Sibiu în vederea acordării de îngrijiri medicale, deoarece avea puls. În urma acestei sesizări,  s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă prevăzute de art. 196 C.P., fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu dosarul penal nr. 6308/ P/2016.

Prin ordonanţa procurorului din data de 26 decembrie 2016, s-a dispus reunirea celor  două dosare penale, pentru a fi instrumentate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu.

Şi-a omoât cu sânge rece soţia

Din probele administrate până la acest moment  a rezultat că, pe fondul unor neînţelegeri grave pe care numitul T.S. le avea cu soţia sa T.V.M., între cei doi desfăşurându-se o acţiune de divorţ, dar şi cu fiica sa minoră T.G.M., în vârstă de 14 ani, în dimineaţa zilei de 25 decembrie 2016, între orele 05.00 – 06.00, în timp ce cei trei se aflau la domiciliul comun din Şura Mare,  după ce s-au întors dintr-o vizită efectuată la vecini cu ocazia ajunului Crăciunului, între autor şi victime a avut loc un nou scandal, care a degenerat în acte de violenţă, ocazie cu care T. S. a ucis-o pe soţia sa T. V. M. prin ştrangulare, iar ulterior a aruncat trupul victimei într-o fântână cu adâncimea de circa 18 m, aflată în curtea casei, respectiv a ucis-o şi pe fiica sa T.G.M., pe care a încercat de asemenea să o ştranguleze cu un laţ, aruncându-i de asemenea corpul în aceeaşi fântână în condiţiile în care victima era încă în viaţă, astfel că aceasta a decedat ca urmare a asfixiei mecanice prin înec, după care, în cursul dimineţii de 25 decembrie 2016, în jurul orei 10.00, T. S. a încercat să se sinucidă prin spânzurare într-o anexă tip şură a locuinţei sale, fiind descoperit de fiul său T.P.S. şi transportat de către un echipaj al U.P.U. Sibiu la Spitalul Clinic Judeţean de urgenţă Sibiu în vederea acordării de îngrijiri medicale, deoarece avea puls.

Acuzat de omor calificat

Din probele existente în cauză,  rezultă bănuiala rezonabilă că fapta pentru care s-a început urmărirea penală a fost săvârşită de către numitul T. S. motiv pentru care prin Ordonanţa procurorului din data de  26 decembrie 2016  s-a dispus efectuarea în continuarea a urmăririi penale faţă de suspectul T. S.,  cu domiciliul în com. Şura Mare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat prevăzută de art. 188 alin. 1 – 189 alin. 1 lit. f C.P. cu aplicarea art. 199 alin. 1 C.P.

Punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura