Creatorii populari își dau întâlnire în Dumbravă

Muzeul ASTRA organizează, în perioada 15-18 august, Târgul Creatorilor Populari din România, ediția a XXXVI-a.

La acest eveniment vor fi prezenți peste 200 de meșteri populari din toate zonele etnografice ale țării, dar și din Republica Moldova. Cunoscut şi sub denumirea de ,,Târgul de Sfânta Maria”, târgul euneşte încă din 1983 meşteri populari de diferite etnii şi din diverse zone etnografice ale ţării.

,,Târgul Creatorilor Populari reprezintă o carte de vizită pe care Muzeul ASTRA o lasă atât în rândul vizitatorilor, cât și în rândul meșterilor populari care vin și revin an de an aici. Atelierele interactive, produsele, poveștile autentice făurite aici, în inima satului românesc, reconfirmă Muzeul ca fiind un pol al culturii. Ne-am luat angajamentul să menținem acest loc pe o linie constructivă, prin proiecte sustenabile. Iată că prin astfel de proiecte descoperim și redescoperim muzeul ca spațiu prielnic dezvoltării unei interacțiuni exponențiale între propovăduitorii și beneficiarii actului cultural”, a declarat Ciprian Ştefan, managerul general al Muzeului ASTRA.

Pe toată durata târgului, reprezentantele Asociației Semne Cusute, coordonate de arhitectul Ioana Corduneanu, vor susține ateliere demonstrative de croit, cusut, brodat ii și cămăși tradiționale, la Gospodăria din Râșculița. Cu acest prilej, doamnele de la Semne Cusute vor prezenta aici în premieră colecția ”Croi mindful design”. De asemenea, începând de joi, 15 august, până duminică, 18 august, la Muzeul ASTRA vor avea loc workshop-uri de dansuri organizate de Ansamblul Haiducii din raionul Rezina, Republica Moldova. În program mai regăsim și ateliere de teatru interactiv (Hocus Pocus Tralala din Sibiu) și spectacole de dansuri și de muzică populară la Târgul de țară în Muzeul în aer liber.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura