CORONAVIRUS | Sibienii asaltează liniile telefonice. Autoritățile nu declară nici un caz în județ

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției primește un număr impresionant de apeluri telefonice la numerele destinate informării și sprijinirii cetățenilor în contextul prevenirii răspândirii noului coronavirus.

Astfel, în ultimele 24 de ore, la numerele 0269-211254 și 0269-216103 au fost primite peste 120 de telefoane, potrivit Prefecturii Sibiu.

Reamintim tuturor faptul că numărul unic 112 este destinat exclusiv apelurilor de urgență.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, cu sediul la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, monitorizează astăzi 3825 persoane izolate și 167 persoane în carantină.

Pompierii militari rămân mobilizați pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate. În ultimele 24 de ore, aceștia au răspuns prompt unui număr de peste 30 de solicitări la numărul de urgență 112, intervențiile fiind preponderent cazuri de natură medicală.

Polițiștii sibieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ultimele 24 de ore, 225 de polițiști sibieni, 67 de polițiști locali, 36 de militari și aproximativ 110 jandarmi au desfășurat 480 misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.  Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 446 de persoane și șapte societăți comerciale au fost supuse controalelor pentru a se asigura suspendarea activității. În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri au fost aplicate 250 sancțiuni în valoare de 200.000 lei. Au fost conduse 30 persoane în centrele de carantină și 22 în spațiile/locațiile de izolare. Au fost verificate 987 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, fiind identificate șase persoane care nu au respectat măsura izolării. Alte 45 de persoane au fost verificate la solicitarea DSP Sibiu.

Ieri, polițiștii sibieni au continuat acțiunile pe raza județului Sibiu, în sistem integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în vederea punerii în aplicare și verificării respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020. În urma acțiunilor, au fost depistate 64 persoane care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Ordonanța interzice circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, cu următoarele excepții:

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

c) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

e) deplasările scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități sportive de echipă), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice;

f) deplasarea în scopul donării de sânge, la centrele de transfuzie sanguină;

g) deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat;

h) deplasarea pentru realizarea de activități agricole;

i) deplasarea producătorilor agricoli pentru comercializarea de produse agroalimentare.

Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:

a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie;

d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura