Vineri, 18 ianuarie 2019, de la ora 17:00, va avea loc la Librăria Habitus prima conferință specială FITS și TNRS din anul 2019, eveniment care îi va aduce într-un dialog inedit despre dans, teatru și poezie, pe Constantin Chiriac, director general al TNRS și președinte al FITS, și pe cunoscutul dansator și coregraf român Gigi Căciuleanu.
Evenimentul este organizat de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu și Departamentul de Artă Teatrală ULBS, cu sprijinul Librăriei Habitus Sibiu. Intrarea la conferințele speciale este liberă, în limita locurilor disponibile.
Septembrie 2019 va aduce o nouă premieră marca Gigi Căciuleanu la Sibiu
Anul 2019 va aduce pe scena Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu o nouă producție de teatru-coregrafic realizată de renumitul coregraf Gigi Căciuleanu. Noul spectacol de teatru-coregrafic, pentru care Gigi Căciuleanu lucreză în prezent scenariul, va întoarce din nou reflectoarele asupra actorilor TNRS, care de această dată vor urca pe scena naționalului sibian în ipostaza de „dans-actori”. Gigi Căciuleanu nu este la prima colaborare cu TNRS. În anul 2013, a pus în scenă la Sibiu, în premieră națională, spectacolul „Mozart Steps”. „Mozart Steps” a fost prezentat în cadrul a numeroase turnee naționale: Festivalul Național de Teatru, București (2014), Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr, Iași (2014), Festivalul Internațional de Teatru Clasic de la Arad (2014), etc. Muzica noii producții TNRS va fi compusă de Vasile Șirli, iar premiera este programată în luna septembrie a anului 2019.
Gigi Căciuleanu este cunoscut pe întreg mapamondul pentru cariera sa de dansator și coregraf. A dansat în compania Pinei Bausch și a Mayei Plisetskaya, a primit medalia Steaua României în rang de Cavaler, a fost decorat de statul francez cu gradul de Chevalier des Arts et Lettres, iar în 2012 a fost numit Profesor Honoris Causa al Universităţii de Artă din Târgu Mureş. Influenţa cea mai puternică, maestrul absolut, rămâne, însă, pentru el, propriul profesor, Miriam Răducanu, de la care a învățat să vadă și să gândească dansul. Cu un record de peste 300 de spectacole puse în scenă, Gigi Căciuleanu continuă să creeze şi să predea tehnica sa specifică. Sub formă de ateliere şi cursuri magistrale, ţinute în cadrul instituţiilor de prestigiu din întreaga lume, reuşeşte să transmită stilul său original de dans contemporan. Gigi Căciuleanu a fost trimis la dansuri încă de la 4 ani pentru că firea lui i-a făcut pe cei apropiați să-l considere un copil neastâmpărat care trebuie să își consume energia. De-a lungul carierei a ajuns să creeze spectacole pentru cei mai importanţi balerini la nivel mondial: Maya Plisetskaya, Pina Bausch, Svetlana Beriosova, Jean-Christophe Paré, Jean Guizerix sau Wilfride Piollet. A înfiinţat la Paris Compania Gigi Caciuleanu. Între 2001 şi 2013 este coregraf principal şi director artistic al Baletului Naţional Santiago de Chile. În 2007, sub egida Fundaţiei Art Production, la București trupa Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, cu care dansează până în ziua de azi, în ţară şi în Europa, vede luminile rampei. Dintre spectacolele sale amintim: Stimmung pe muzica Mariei Tănase, Mess around pe muzica lui Ray CharlesVerdi- Requiem, Actos de mor, Cartoons, Saxografia, Alter Mahler, D’ale noastre, Imagine all the people, Mozart steps, Un minut de dans sau Uf !!!.