Copșa Mică continuă să-și vindece rănile provocate de poluarea care a afectat locuitorii și vegetația din zonă timp de zeci de ani. Primăria orașului derulează, pe parcursul întregului an, proiectul „Copşa Mică – Un oraş verde din România“.
În mai puțin de o săptămână, odată cu încălzirea vremii, au avut loc 2 evenimente în cadrul proiectului. Săptămâna trecută, primarul Daniel-Tudor Mihalache, împreună Lucia Berger, directoarea Liceului Tehnologic „Nicolae Teclu“ Copșa Mică, dir.adj. Cornelia Mihalache şi prof. Angela Lung, s-au întâlnit cu elevii înscriși în Patrula Verde, în amfiteatrul „Crainicu Viorel“ din cadrul liceului. „Întâlnirea de astăzi (nr – joi 9 martie) se înscrie în cadrul proiectului «Copşa Mică – Un oraş verde din România» care se va desfăşura pe tot parcursul acestui an. În cadrul acestei întâlniri s-a discutat din nou rolul agentului din Patrula Verde în cadrul școlii (chiar şi după aceea în familie), acela de a urmări şi de a stopa risipa de energie şi apă, inclusiv colectarea selectivă a deșeurilor. Pentru această lună, elevii şi-au propus să ecologizeze, la sfârșitul săptămânii viitoare, zona pârâului de la izvor până la capelă, pentru a sărbători (prin muncă şi cu fapte) zilele de 22 martie ZIUA MONDIALĂ A APEI şi 25 martie ORA PĂMÂNTULUI. Le urăm succes în misiunea lor!“, a transmis Primăria orașului Copșa Mică.
Tot în cadrul proiectului „Copşa Mică – Un oraş verde din România“, ieri, 14 martie 2023, un grup de 12 voluntari din Primărie și 5 Pompieri Voluntari, alături de voluntari din oraș, au efectuat tăierile de corecție a nucilor plantaţi în cartierul Târnăvioara în luna noiembrie a anului 2021, sub egida Via Transilvanica Goes Nuts.