Copiii din Sibiu și-au curățat parcul de gunoaie

Circa 50 de adulți și copii au adunat miercuri seară peste 30 de saci de gunoi în Parcul Sub Arini, în cadrul unei acțiuni ecologice menite să îi învețe pe cei mici să respecte natura și să încurajeze folosirea coșurilor de gunoi de către sibieni.În plus, copiii s-au bucurat de surprizele pregătite: cretă colorată și atelier de creație ramă foto din materiale reciclate, susținut de Magic Hands Studio. Inițiativa a avut parte și de un cântec dedicat, compus de chitaristul Vlad Pârău, care i-a încurajat pe cei mici „să mute munții din loc” pentru „a face parcul lună”.

„Mi s-a părut o ideea foarte faină, un prilej bun de a arăta copiilor că e în regulă să faci curat, chiar și după alții, iar pentru mine și băiatul meu a fost un mod tare mișto de a sta în natură și de a face ceva folositor împreună”, spune Laura Cândea-Burnete.  O altă mamă participantă la acțiune, Sabina Baciu, a declarat: „Am venit ca să învețe copilul meu să nu arunce pe jos. Față de anul trecut, mi s-a părut mult mai murdar. Imnul dedicat evenimentul mi-a plăcut foarte mult.” „Am ales să venim, toți trei, deoarece în acest fel vrem să îl învățăm pe băiețelul nostru de 4 ani să iubească natura și mai ales să o păstreze curată. Am fost și la ediția precedentă și, când i-am spus că vom veni iarăși pentru a strânge gunoaiele din Sub Arini, a fost foarte încântat că <<vom face bine parcului>>”, a pus Teodora F.

Program diversificat

Cu o săptămână înainte de eveniment, organizatorii au legat de copaci, în parc, afișe cu mesaje care încurajează folosirea coșurilor de gunoi. Afișele au fost prinse cu sfoară, pentru a proteja natura.  Acțiunea „Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini” a fost lansată anul trecut. Este finanțată din fonduri proprii și face parte din inițiativa în curs de dezvoltare “Joaca de-a ecologia”, care are drept scop educarea copiilor în spirit ecologic, prin evenimente variate.

Vlad Pârău este muzicant stradal în cadrul trupei „Farmacia Muzicală” de pe pietonala din centrul istoric al Sibiului. De șapte ani de zile înseninează serile trecătorilor şi turiştilor, de la copii, tineri, îndrăgostiţi, oameni veniţi cu prietenii sau familia şi până la bătrânii aflaţi la ceasul înţelepciunii sau al taifasului. Implicat în viața comunității, muzica lui s-a făcut auzită în cadrul diverselor proiecte sau mişcări precum: Uniţi salvăm Roşia Montană, Marşul pentru Viaţă, Guşteriţa Verde, Festivalul Luminii, Sibiu Lights and More, ş.a.

Despre Magic Hands Studio

Magic Hands Studio este pasiunea pentru tot ceea ce înseamnă frumos, creativitate, libertate în exprimare, descoperire și auto-descoperire. Magic Hands Studio se adresează tuturor pasionaților de handmade, care vor să-și dezvolte abilitățile artistice și mai ales să-și petreacă timpul liber într-un mod inedit. În atelier de creație artistică special concepute pentru adulți și copii, se realizează obiecte handmade care umplu viața de culoare și bună-dispoziție și care atestă personalitatea aparte a fiecăruia, modul unic de a privi viața și mediul înconjurător.

One Comment

  1. Fodor ați votat ,bătaie de joc aveți timp de 4 ani

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura