Copiii dau frâu liber imaginației, la festivalul-concurs “CDIdei în cărți”

Casa Corpului Didactic Sibiu găzduiește, astăzi, etapa regională a festivalului-concurs  “CDIdei în cărți”.

Ajuns la ediția a III-a, evenimentul se bucură de o participare numeroasă. Aproape 300 de elevi din clasele III-VIII, veniți din județele Sibiu, Cluj, Gorj, Mureș și Suceava împreună cu profesorii lor coordonatori, își prezintă produsele inspirate din lecturi. „Ideea echipei Casei Corpului Didactic din Sibiu de a organiza un festival în care să fie implicate, în primul rând, centre de documentare şi informare (CDI) şi biblioteci din cadrul unităţilor de învăţământ, a izvorât din dorinţa de a pune în valoare pasiunea pentru lectură în special, pentru cultură, în general cât şi pentru a oferi un cadru de demonstrare a deprinderilor, abilităţilor şi cunoştinţelor elevilor dobândite în contexte nonformale. Festivalul a preluat ideea unei activităţi cu caracter nonformal, aceea a Muzeului literar. «Muzeul literar» este o activitate de animaţie de lectură în cadrul căreia elevii, în urma lecturii unei cărţi/ lucrări documentare, realizează un obiect reprezentativ din acea lucrare pe care îl prezintă publicului, «vizitatorilor»”, a explicat profesorul metodist Mihaela Carmen Seușan, din partea CCD Sibiu, coordonatorul regional al concursului.

Din județul Sibiu, la concurs s-au înscris 168 de echipaje, formate din câte trei elevi, reprezentând 26 de unități de învățământ.

La etapa regională participă, în calitate de parteneri, reprezentanţi ai Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, ai Casei Corpului Didactic Cluj, ai Casei Corpului Didactic Gorj, ai Casei Corpului Didactic Mureș, ai Casei Corpului Didactic ”George Tofan” Suceava, ai Bibliotecii Județene Astra, precum și ai Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu.


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura