Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă o selecție de două spectacole cu un conținut similar, pentru a deschide un dialog despre elevi și școală.
„Copii răi” și „Amintiri din epoca de școală” culeg povești reale din banca elevilor, propunând adolescenților, părinților și profesorilor teme de reflecție pentru schimbări necesare în sistemul educațional. Cele două producții sunt prezentate în cadrul „Platformei de Dialog prin Cultură”, avându-i ca invitați speciali pe actorii Katia Pascariu, Alexandru Potocean și pe regizorul Radu Apostol.
„Copii răi” va fi prezentat sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 18:00. Spectacolul vorbește despre violență și supunere, despre o fetiță de 11 ani care nu stă „cuminte în banca ei”. Despre imaginația care se pedepsește pentru că îndrăznește să se exprime. Despre reguli și excese care pun la colț libertatea copiilor. „Copii răi” este un spectacol despre sistemul de educație din România, despre formele de violență care transformă o pedeapsă aparent banală într-o amenințare colectivă, despre relațiile de putere copii-profesori-părinți. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și nu este recomandat celor cu vârsta sub 8 ani.
COPII RĂI
producător Asociaţia Culturală ADO
text: Mihaela Michailov
mişcarea scenică Farid Fairuz
regia: Alex Mihăescu
muzica: Jak Neumann
în distribuţie: Katia Pascariu
„Amintiri din epoca de școală” va fi prezentat duminică, 28 noiembrie, de la ora 17:00. Spectacolul pornește de la experiențele personale pe care echipa proiectului le-a avut în anii de școală, documentând și ficționalizând momente de confruntare cu profesori, părinți și colegi. Poveștile personale sunt însoțite de reflecții asupra sistemului de educație din România, care transformă școala într-un teritoriu al luptei pentru putere. „Amintiri din epoca de școală” este un spectacol despre amintiri personale legate de universul școlii, despre reîntâlnirea cu noi la școală, în bănci și la tablă, cu fricile, greșelile, tăcerile și așteptările noastre, cu minutele în care am visat cai verzi pe pereții claselor în care profii ne-au ridicat în picioare pentru că n-am fost atenți. Spectacolul are o durată de aproximativ o oră și nu este recomandat celor cu vârsta sub 10 ani.
AMINTIRI DIN EPOCA DE ȘCOALĂ
de Mihaela Michailov
regia: Radu Apostol
scenografia: Maria Mandea
coregrafia: Paul Dunca
muzica: Jak Neumann
în distribuție: Katia Pascariu și Alexandru Potocean.
Participarea la eveniment este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății. Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.
Prețul unui bilet la oricare din reprezentații este de 12 lei, tarif flexibil. Mai multe detalii despre condițiile de modificare a biletelor flexibile, puteți găsi în regulamentul afișat pe teatrulgong.ro.
CUM SE FACE DOVADA VACCINĂRII SAU A TRECERII PRIN BOALĂ
Dovada vaccinării sau trecerii prin boală pentru cetățenii UE se realizează prin intermediul certificatului digital al UE privind COVID care va fi scanat de operatorul economic/organizator prin aplicația mobilă de verificare, iar în cazul cetățenilor străini și apatrizi definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, prin intermediul documentului de vaccinare emis de unitatea sanitară din afara României unde a fost administrat vaccinul sau, după caz, a documentului care atestă trecerea prin boală prezentat în limba țării respective și în limba engleză.
Copiii cu vârsta sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă. Purtarea măștii de protecție în toate spațiile, precum și pe toată durata evenimentelor rămâne obligatorie, cu excepția copiilor cu vârsta sub 5 ani.
CONDIȚII SPECIALE ÎN CONTEXTUL EPIDEMIOLOGIC
Accesul publicului se face pe baza biletelor puse în vânzare online, pe teatrulgong.ro, în limita a maxim 30% din numărul de locuri disponibile, ca măsură de siguranță sanitară. Prețul unui bilet este de 12 lei, tarif unic cu opțiune flexibilă, pentru a permite anularea locului și relocarea acestuia pentru un alt spectacol al teatrului, o singură dată, în limita locurilor disponibile în momentul cererii, astfel încât spectatorii să se poată bucura fără griji de evenimente culturale. Pentru mai multe detalii, puteți folosi numărul de telefon 0269 210 906.
Accesul în teatru este permis numai în condițiile unui triaj observațional, ce presupune măsurarea temperaturii fiecărui vizitator/spectator. La intrarea în teatru, este obligatorie folosirea dezinfectanților pentru mâini. Masca de protecție este obligatorie pe toată durata vizitei. Toate spațiile teatrului sunt dezinfectate în mod sistematic.
Mai mult decât atât, spațiile publice din interiorul teatrului sunt aerisite și dezinfectate complet, înainte de fiecare eveniment. Nebulizarea încăperilor se face cu un produs biocid de grupa I, utilizare profesională, non toxic, bactericid, fungicid, virucid și sporicid, avizat de Ministerul Sănătății.