Înscrierile pentru anul școlar 2023-2024 sunt deschise până în 10 septembrie. Sunt disponibile 130 locuri pentru cei care își doresc o carieră în domeniul medical. Școala Postliceală Auxila Mediaș le oferă viitorilor săi elevi două specializări. Este vorba despre „Asistent medical generalist”, respectiv „Asistent medical de farmacie”. Pentru ambele specializări, durata cursurilor este de trei ani. O noutate în acest an este aceea că a dispărut dosarul de înscriere.
În această perioadă continuă înscrierile la Școala Postliceală Auxila Mediaș. Pentru anul de învățământ care va începe în această toamnă, unitatea de învățământ din municipiul de pe Târnava Mare are în oferta sa educațională un număr de 130 de locuri. Dintre acestea, 100 locuri sunt la specializarea „Asistent medical generalist”, iar alte 30 locuri la specializarea „Asistent medical de farmacie”. „Continuă înscrierile la școala noastră la cele două specializări, Asistent medical generalist, respectiv Asistent medical de farmacie. Menționez că nu există limită de vârstă și se pot înscrie absolvenți de liceu cu sau fără diplomă de Bacalaureat. Școala Postliceală Auxila funcționează la Mediaș din anul 2014, fiind acreditată de către Ministerul Educației, iar examenul de absolvire se susține la școala noastră, diplomele fiind recunoscute în România, dar și în afara țării. Înscrierile se fac de luni până vineri între orele 9:00 și 17:00 pe strada Metanului numărul 1, la Colegiul Școala Națională de Gaz. Informații suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0269-832303”, a precizat Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.
Certificate recunoscute internațional
Admiterea la Școala Postliceală Auxila Mediaș se va face pe bază de concurs de dosare și interviu. Ocuparea locurilor se va face în ordine descrescătoare, calculând media generală din anii de liceu. Un argument important pentru cei care vor opta pentru a se pregăti în aceste domenii este acela că au șansa de a primi burse de studiu, oferite de angajatori germani, cu posibilitatea angajării la absolvire. „Trebuie să spunem că certificatele eliberate la absolvire sunt recunoscute internaţional. Plata taxei de școlarizare se face în 12 rate și acordăm reducere la taxa de școlarizare persoanelor care au 30 de ani împliniți. În ceea ce privește practica de specialitate, aceasta se face în cabinete, farmacii, clinici și spitale. De asemenea, avem încheiate parteneriate de practică cu posibilitatea angajării la absolvire”, mai spune Viorel Pasc.
Bază materială modernă
Școala Postliceală Auxila le oferă elevilor săi cabinete de nursing moderne, dotate de parteneri germani. De asemenea, aceasta dispune și de un cabinet farmacie. Acesta a fost realizat cu sprijinul companiei Romgaz și a lanțului de farmacii Apotheka. Practic, prin intermediul acestor dotări, elevii pot efectua practica de specialitate la standarde internaționale și sunt mult mai bine pregătiți pentru cerințele pieței muncii din România și Germania. Practica de specialitate se face totodată la Spitalul Municipal Mediaș, la clinici și farmacii, precum și în Germania. Corpul profesoral este format din medici, farmaciști, profesori și asistenți medicali.
Proiect Erasmus+
Pe parcursul anului trecut, Școala Postliceală Auxila a derulat în premieră un proiect Erasmus+. Unitatea de învățământ a obținut în parteneriat cu BMS Pflege und Hilfsdienste GmbH din Germania, un grant de 60.000 Euro pentru proiectul „Tranziție ușoară de la școală la piața muncii în context european”. În cadrul acestuia, 20 de elevi au desfășurat un stagiu de practică la partenerul german, iar 5 cadre didactice au luat parte la o activitate menită să le formeze competențe profesionale practice. Proiectul nu va rămâne unul singular și va fi urmat de unele asemămătoare. Totodată, școala are și alte parteneriate locale, naționale și internaționale cu un rol benefic în formarea elevilor săi.
Cortul Auxila
Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria Mediaș, desfășoară pe parcursul acestei veri acțiuni de măsurare a stării de sănătate a populației. Astfel, elevii școlii, însoțiți de cadre didactice, măsoară gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea cetățenilor. Acțiunea de voluntariat a demarat în a doua jumătate a lunii mai și va continua până la finalul lunii septembrie, în fiecare zi de luni, în intervalul orar 10:00-15:00 și în fiecare zi de joi, în intervalul orar 13:00-17:00. Cortul Auxila va fi prezent în toate cartierele orașului și în satul aparținător Ighișu Nou.