Continental Sibiu și Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca au semnat, joi, la Rectoratul Universității Tehnice din Cluj-Napoca, un parteneriat educațional. Continental Sibiu va oferi studenților stagii de practică atât în zona de producție, cât și în centrul de cercetare și dezvoltare al companiei. „Colaborarea vizează și derularea în comun a unor proiecte și activități de cercetare, precum și dezvoltarea de programe doctorale pe teme de cercetare doctorală în domeniile Inginerie Industrială, Inginerie și Management, Inginerie Mecanică, Calculatoare și Tehnologia Informației. Nu în ultimul rând, Continental va asigura stagii de pregătire cadrelor didactice și internshipuri“, a explicat prof. dr. ing. Vasile Țopa, rector al Universității Tehnice din Cluj Napoca.
Semnarea contractului de colaborare cu UTCN face parte din acțiunile de consolidare a relațiilor cu mediul academic, în scopul pregătirii forței de muncă, dar și al dezvoltării zonei de cercetare. “Continental este lider tehnologic în automotive, iar colaborarea cu instituțiile de învățământ este un pas în plus făcut în această direcție. Angajații noștri dezvoltă soluții software pentru industria auto. Prin parteneriatul cu Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, dorim să oferim studenților posibilitatea de a intra în contact cu cele mai noi tehnologii din domeniu, dar și să dezvoltăm împreună proiecte de succes în zona de cercetare”, a declarat dr. Sami Krimi, manager general al Continental Sibiu.
Continental Sibiu are, de asemenea, un parteneriat cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Parteneriatul a fost reinnoit anul acesta și presupune o investiție de 180.000 de euro din partea companiei, în perioada 2016-2018. Banii sunt folosiți pentru echiparea laboratoarelor, susținterea de competiții studențești și evenimente, precum și a altor inițiative ale universității dedicate dezvoltării competențelor și cunoștințelor studenților din aria tehnică de la Facultatea de Inginerie și Facultatea de Științe.
Continental Sibiu a investit 279 de milioane de euro din 2004 până în prezent și are 3.500 de angajați. La Sibiu sunt produse anual în jur de 30 de milioane de unități electronice de control. Unele dintre produsele dezvoltate, testate și produse în Sibiu sunt sistemele inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.