Continental a ajuns în 15 ani la aproximativ 4.000 de angajați în Sibiu, șase module de producție și trei clădiri dedicate activităților de cercetare și dezvoltare. În 2019, compania a investit peste 32 milioane de euro în al șaselea modul de producție și în al treilea centru de inginerie. Conducerea Continental promite continuarea dezvoltării în Sibiu, în funcție de evoluția pieței și a strategiei companiei.
Continental aniversează în acest an 15 ani de activitate la Sibiu. În acest timp, compania a devenit cel mai mare angajator din regiune, cu aproximativ 4.000 de persoane care lucrează atât în producție, cât și în zona de cercetare și dezvoltare. Aniversarea a avut loc astăzi, la sediul Continental, în prezența autorităților locale, a universităților și a invitaților din Germania și din țară.
Investiții de aproximativ 32 mil. euro planificate pentru cele două clădiri noi
Cu această ocazie, compania a inaugurat un nou modul de producție și o nouă clădire dedicate activităților de cercetare și dezvoltare.
Noul modul de producție este întins pe o suprafață de aproximativ 12.000 m², iar zona de producție are o capacitate de 150 persoane/schimb, în timp ce spațiul dedicat birourilor a fost gândit pentru 250 persoane. Tehnologiile și echipamentele folosite sunt de ultimă generație. Continental Sibiu a făcut pași importanți în direcția Industriei 4.0, iar roboții și coboții fac deja parte din fluxul de producție.
În ceea ce priveste clădirea dedicată activităților de cercetare și dezvoltare, aceasta este ridicată pe 3 niveluri, are suprafața construită la sol de peste 4.600 m² și suprafața desfășurată de peste 12.000 m². Capacitatea noii clădiri este de 1.100 de persoane.
La parterul noului corp a fost amenjată și o aulă, precum și două laboratoare unde își vor putea desfășura activitatea și studenții Universității „Lucian Blaga“. În acest fel, pe lângă programele de practică și vizitele în companie, studenții vor avea o nouă posibilitate de a lua contact cu industria automotive, încă din timpul facultății.
Odată cu inaugurarea celor două clădiri, locația din Sibiu numără acum 6 module de producție și 3 clădiri pentru cercetare și dezvoltare. La Sibiu sunt dezvoltate, testate sau produse unități electronice de control pentru industria automotive, precum sisteme inteligente de frânare, sisteme de asistare la condus, sisteme care contribuie la confortul în mașină sau pedala de accelerație care limitează viteza în cazul detectării unui obstacol.
„Acum 15 ani am deschis această locație. În acel moment, nimeni nu credea că vom atinge această dimensiune. Planul inițial a fost mai modest decât acesta, dar angajamentul, pasiunea și expertiza oamenilor noștri, combinate cu sprijinul și deschiderea autorităților și a partenerilor din zona academică, ne-au adus unde suntem astăzi: cel mai mare angajator și unul dintre cei mai căutați angajatori din zona Sibiului”, a declarat Oswald Kolb, manager general al locației Continental din Sibiu.
La rândul său, primarul Astrid Fodor a numit Continental „partener de seamă al Sibiului”, „angajator de top” și „pilon important al societății noastre”. „Este sărbătoarea Sibiului, a acelui Sibiu prosper la care dvs. ați contribuit în foarte mare măsură. Continental a crescut în Sibiu, este unul dintre cei mai mari investitori în Zona Industrială Vest, vectorul dezvoltării noastre economice. Administrația locală a fost și este deschisă față de investitori, avem o relație corectă și echidistantă. Este o politică sănătoasă”, a apreciat Fodor.
Compania va continua să crească în următoarea perioadă
Extinderea companiei va fi susținută de o creștere a echipei, atât în zona de operatori sau tehnicieni, cât și a inginerilor. Pentru a asigura angajări viitoare, Continental continuă să își dezvolte colaborarea cu instituțiile de învățământ din Sibiu și din țară. Pentru posturile care nu necesită studii superioare, compania continuă parteneriatul de succes cu Colegiul Tehnic „Independența” și va continua să investească în sistemul de școală profesională duală. În ceea ce privește personalul cu studii superioare, Continental va continua să colaboreze, la nivel strategic, cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea din Craiova, precum și cu alte universități din țară.
Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Compania cu profil tehnologic fondată în 1871 oferă soluții sigure, eficiente și accesibile pentru autovehicule, mașini, trafic și transport. Continental a realizat în 2018 o cifră de afaceri de 44,4 miliarde de euro și are în prezent peste 240.000 de angajați în 60 de țări și piețe.
În perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1,6 miliarde euro în activităţile din România. Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener în două joint-venture în Iași și Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. Continental avea, la finalul anului 2018, peste 20.000 de angajaţi, din care o treime sunt ingineri și informaticieni în centrele de cercetare și dezvoltare și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.
O poza cat 1000 de cuvinte. Mă duc să-mi storc o lămâie!