Consilierii județeni au aprobat în cadrul ședinței ordinare de ieri suplimentarea cu 61,5 posturi pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.
Această decizie vine în întâmpinarea solicitării făcute de conducerea spitalui pentru secțiile care în ultima perioadă au înregistrat dificultăți în desfășurarea activității cu personalul existent. Modificările propuse pentru fiecare secție în parte presupun o creştere a numărului de posturi aprobate, de la 2.214,5 la 2.276 posturi, iar potrivit raportului de specialitate înaintat de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, suplimentarea posturilor nu necesită efort financiar suplimentar, întrucât se încadrează în bugetul de venituri şi cheltuieli solicitat pentru anul 2018.
”Suntem preocupați permanent ca cetățenii din județul Sibiu să aibă parte de servicii medicale de calitate și de un timp de așteptare cât mai redus. Suntem convinși că hotărârea pe care am adoptat-o astăzi de a mări numărul de personal medical și auxiliar din cadrul Spitalului Județean Sibiu va conduce la o funcționare eficientă a secțiilor și compartimentelor spitalului și implicit la o îngrijire mai bună a pacienților”, a precizat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.
Secțiile și compartimentele vizate sunt:
· Secția A.T.I. cu 15 posturi de asistent medical și 5 posturi de infirmieră. Aceste posturi vor asigura asistența medicală pentru un salon de ATI nou creat în cadrul Secției Clinice ORL, precum și pentru 5 paturi de ATI care vor fi înființate în cadrul Secției Clinice Neurochirurgie. În acest fel va fi degajată activitatea medicală a secției ATI care se confruntă cu o creștere a incidenței cazurilor grave ce necesită îngrijire în acest sector.
· Secția Clinică Hematologie cu 2 posturi de asistent medical, 1 post de registrator medical și 1 post de îngrijitoare, ca urmare a reorganizării secției prin înființarea unui compartiment de internări de zi.
· Secția Clinică Reabilitare Medicală I cu un post de brancardier, necesar pentru a asigura transportul la sălile de tratament a pacienților cu dizabilități fizice, în special a celor cu afecțiuni neurologice, și un post de registrator medical având în vedere creșterea numărului de pacienți, precum și necesitatea raportării electronice la Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu, zilnic, a fiecărei proceduri medicale, prin validarea cardului de sănătate.
· Secția Reabilitare Medicală II (care funcționează în incinta Spitalului de Psihiatrie) cu 4 posturi de asistent medical, 2 posturi de kinetoterapeut și 1 post de brancardier.
· Secția Clinică Medicină Internă I cu un post de îngrijitoare.
· Secția Clinică Ortopedie și Traumatologie cu un post de kinetoterapeut, având în vedere necesitatea acordării îngrijirilor, imediat postoperator, pacienților internați în această secție.
· Secția Neonatologie cu un post de registrator medical, în prezent fiind angajat un singur registrator medical, care nu poate asigura activitatea atât pentru Secția Neonatologie, cât și pentru Compartimentul TI Neonatologie și pentru spitalizarea de zi.
· Secția Clinică Oncologie cu un post de brancardier.
· Compartimentul de Nefrologie cu un post de asistent medical, un post de îngrijitoare și un post de brancardier.
· Compartimentul TI Neurologie cu un post de asistent medical și un post de brancardier
· Compartimentul medici rezidenți, cu 14 posturi de medic rezident anul I, deoarece au fost confirmați prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1393/2017 un număr de 87 de medici rezidenți pentru pregătire în spital și doar 73 de medici rezidenți au finalizat pregătirea în rezidențiat
· Compartimentul Chirurgie Orală și maxilo-facială cu un post de îngrijitoare, urmare a schimbării locației compartimentului.
· Centrul de Hemodializă cu 2 posturi de asistent medical, dat fiind faptul că numărul pacienților dializați zilnic a crescut de la 6 la 16.
· Farmacia nr. 1 cu un post de îngrijitoare, care va asigura curățenia modulului de dizolvare centralizată citostatice.
· Serviciul statistică medicală cu 0,5 post de registrator medical, pentru a întregi postul cu jumătate de normă existent, necesar pentru a asigura desfășurarea activității în Compartimentul clinic diabet zaharat, nutriție și boli metabolice.
· Ambulatoriul de Stomatologie cu 0,5 post de medic primar pentru cabinetul de endodonție și cu 0,5 post de medic primar pentru cabinetul de parodontologie, pentru integrarea clinică a două cadre didactice universitare care asigură pregătirea medicilor rezidenți în aceste specialități.
De asemenea, s-a mai aprobat transformarea şi redistribuirea următoarelor posturi vacante existente în statul de funcții aprobat: transformarea postului vacant de îngrijitoare din cadrul Secției Clinice Chirurgie Generală I în post de brancardier și redistribuirea postului vacant de medic primar din cadrul Secției Clinice Chirurgie Generală I în cadrul Secției Clinice Chirurgie Generală II.