Conferința Științifică Internațională a Facultății de Științe Economice a ajuns la a 25-a ediție

În 11-12 mai, Facultatea de Științe Economice a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS) organizează a 25-a ediție a Conferinței Științifice Internaționale IECS 2018 (International Economic Conference of Sibiu 2018).

Ca în fiecare an, în luna mai, evenimentul este prezent în calendarul academic, fiind un reper important în agenda instituțională a manifestărilor științifice ale ULBS, contribuind la consolidarea prestigiului facultății și universității, dar și la includerea Sibiului pe harta destinațiilor favorite ale comunității științifice internaționale și naționale.

Prilej de întâlnire între specialiști din diverse zone ale domeniului economic (economie, finanțe, management, marketing, contabilitate, turism etc.), ediția cu numărul 25 înseamnă nu doar tradiție și continuitate, ci și numeroase noutăți. Astfel, recunoașterea la nivel internațional și național a adus susținerea din partea Ministerului Cercetării și Inovării, în calitate de cofinanțator; colaborarea cu Universitas Airlangga, Surabaya, Faculty of Economics and Business – Indonezia prezentă cu un număr important de autori în programul conferinței, adaugă pe lista participanților specialiști din spațiul extra-european.

Din punct de vedere științific, IECS 2018 are toate premisele de a deveni și anul acesta un eveniment de succes, consideră organizatorii. Astfel, cele 120 de lucrări înscrise pe agenda conferinței sunt rezultatul colaborării a peste 180 de cercetători, specialiști cu experiență din universități sau centre de cercetare, tineri doctoranzi din țară și străinătate.

Deschiderea va avea loc în 11 mai, ora 10.30, în sala Turandot a hotelului Ibis, iar dezbaterile vor continua de-a lungul întregii zile în sălile de conferință ale hotelului Ibis, apoi sâmbătă, 12 mai, la sediul Facultății de Științe Economice. Pe lângă prezentarea tradițională a cărților publicate în timpul scurs de la ediția anterioară de gazde, în programul de anul acesta este inclusă și o prezentare a cărții ”A concepe, a redacta și a publica un articol științific. O abordare în contextul cercetării economice”, semnată de Vasile Dinu, Gheorghe Săvoiu și Dan-CristianDabija, lucrare premiată anul acesta de Asociația Facultăților de Economie din România cu distincția „Cea mai bună carte de specialitate”. Prezentarea va fi urmată de un workshop cu tema „Revista Amfiteatru Economic  – prezența pe piața publicațiilor științifice din România”, moderat de Vasile Dinu, redactor șef al acestei publicații.

Autorii lucrărilor prezentate la ediția din acest an au posibilitatea să-și facă cunoscute rezultatele cercetării prin publicarea în volumul conferinței sau în câteva jurnale indexate în baze de date internaționale. În urma unui contract semnat cu prestigioasa editură internațională Springer, o parte din lucrări vor fi publicate în volumul „Innovative Business Development – a Global Perspective”, iar altele vor fi transmise către reviste științifice de specialitate: Revista Economică, Studies in Business and Economics, Bulletin of Taras Shevchenko National University of Kyiv. Economics, Expert Journal of Business and Management, Expert Journal of Economics, Expert Journal of Marketing, Expert Journal of Finance, Management of Sustainable Development.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*