Concert special dedicat iubirii la Richiș (comuna Biertan)! Vedetele muzicii argentiniene Analia Selis (voce) și Mariano Castro (pian) ne vor purta în universul fascinant al tango-ului, în cadrul unui eveniment organizat mâine, 24 februarie, de la ora 18, la Richiș nr. 119. Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Acțiunea face parte din seria „MuziColine”, un proiect al Asociației „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România”, realizat în parteneriat cu Asociația Mioritics și Fundația Gabriela Tudor, cofinanțat de Primăria Comunei Biertan și finanțat de Uniunea Europeană.
„Pe 24 februarie, începând cu orele 18:00, te așteptăm la Richiș nr. 119 să participi la un concert special dedicat iubirii, în universul fascinant al tango-ului.
Analia Selis (voce) și Mariano Castro (pian) te vor cuceri cu interpretări captivante, aducând în prim-plan pasiunea și senzualitatea specifică tango-ului argentinian. Intrarea la eveniment este gratuită și se face pe bază de rezervare printr-un e-mail la adresa: office@ucimr.ro, în limita locurilor disponibile.
Analia Selis (voce)
Născută în Tucumán, Argentina, Analia Selis și-a început parcursul muzical obținând Diploma în Învățământ Muzical la Universitatea de Muzică San Miguel de Tucumán în 1998, iar în 2002 a obținut Diploma de Interpretare Vocală la Longy School of Music din Boston, SUA. În 2003, s-a mutat la București (România), unde locuiește în prezent.
Analia Selis a strălucit în muzica pop latino-americană în România, devenind cunoscută și apreciată prin participările la festivaluri și emisiuni de televiziune.
Debutul său în tango a avut loc în anul 2014, iar de atunci, a construit o carieră activă în această direcție. În perioada 2015-2019, a lansat proiecte muzicale de succes, colaborând cu orchestre din Europa și Argentina.
În 2021, a creat „Symphonic Piazzolla” pentru a marca centenarul lui Astor Piazzolla, iar în 2022, a lansat proiectul „Interbelic Simfonic” dedicat publicului din România.
Recunoașterea internațională a venit odată cu titlul de „Ambasador al Imaginii Argentinei în lume”, acordat în semn de apreciere pentru contribuția sa la promovarea identității naționale argentiniene în afara țării.
Analia Selis continuă să promoveze tango-ul tradițional argentinian și muzica lui Astor Piazzolla în România și în Europa.
Mariano Castro (pian)
Mariano Castro este un muzician originar din Argentina, care a ales să se stabilească în România în urmă cu doi ani. Născut în Buenos Aires, Mariano este pianistul unei formații celebre, „Narcotango”, nominalizată la premiile Latin Grammy în 2009 și 2010 la categoria „Cel mai bun album de tango”. Grupul a susținut turnee în America și Europa, inclusiv în România.
Pasiunea lui Mariano pentru muzică a fost inspirată de bunica sa, o pianistă de tango din anii de aur ai genului, ’30, ’40 și ’50. El a început să cânte încă de când era mic, mai întâi la chitară, apoi la pian.
Mariano s-a alăturat trupei „Narcotango” în 2007, iar intenția formației a fost să prezinte tango-ul contemporan, cu elemente moderne, dar păstrându-și rădăcinile tradiționale. Până în prezent, au avut peste 30 de turnee internaționale, interpretând în diverse locații, de la săli mici până la celebrul Lincoln Center din New York.
Despre experiența sa în România, Mariano este încântat de reacția publicului local față de muzica de tango, și apreciază eforturile comunității de dansatori de tango din București care mențin viu acest gen muzical în țară.
Cetățean de onoare al Buenos Aires-ului, Mariano Castro are numeroase proiecte în România și în străinătate, iar visul său este să performeze într-unul dintre cele mai prestigioase locuri de concert din București, Ateneul Român.
„MuziColine” este un proiect al Asociației „Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România”, realizat în parteneriat cu Asociația Mioritics și Fundația Gabriela Tudor, cofinanțat de Primăria Comunei Biertan și finanțat de Uniunea Europeană prin Următoarea Generație UE, Planul Național de Redresare și Reziliență, Apel PNRR/2022/C11/I5 – 1. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția finanțatorului.