Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu, în calitate de promotor al proiectului “Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, continuă organizarea atelierelor de lucru (workshop-uri) în scopul elaborării strategiilor și planurilor de acțiune privind adaptarea la schimbările climatice în cele 3 municipii Sibiu, Brașov și Tg. Mureș.
Astfel, în perioada 5-6 iulie 2016 la Casa Weidner, Piața Mare nr. 16 din municipiul Sibiu, va avea loc întâlnirea de lucru pentru elaborarea strategiei și planului de acțiune locală privind adaptarea la schimbările climatice pentru municipiul Sibiu, conform activității 2.1.2 din proiect, pentru sectoarele prioritare selectate:Transporturi, Infrastructură și urbanism, Sănătate publică și Resurse de apă, Educaţie, informare, conştientizare.
În perioadele 11-12.07.2016 şi 13-14.07.2016, vor continua întâlnirile de lucru în municipiile Braşov (la Hotel Gott, str. Johann Gott, nr.2), respectiv Tg. Mureş (la Hotel Business, B-dul 1 Decembrie 1918, nr. 250), pentru elaborarea strategiilor și planurilor de acțiune locale privind adaptarea la schimbările climatice pentru sectoarele prioritare selectate: Infrastructură și urbanism, Sănătate publică, Biodiversitate, Turism și activități recreative, Educaţie, informare, conştientizare (municipiul Braşov) şi Energie, Infrastructură și urbanism, Sănătate publică, Transporturi, Educaţie, informare, conştientizare (municipiul Tg. Mureş).
La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților publice, ai societății civile, agenți economici, parteneri ai proiectului.
Contact: ofițer proiect comunicare Melinda Dragomir, email: melinda.dragomir@caleaverde.ro, tel: +40740542008, http://caleaverde.ro, https://www.facebook.com/CaleaVerde.
INFORMAȚII SUPLIMENTARE:
Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu este o instituție publică guvernamentală sub jurisdicția Ministerului Mediului Apelor și Pădurilor, un serviciu public deconcentrat, finanțat de la bugetul de stat.
Proiectul ”Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă” cu o valoare totală eligibilă de 4.628.535 euro, beneficiază de o finantare în valoare de 3.934.254,75 euro din partea Islandei, Liechtensteinului și Norvegiei prin Granturile SEE 2009 – 2014 și o cofinanțare în valoare de 694.280,25 euro, asigurată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, în cadrul Programului RO07 Adaptarea la schimbările climatice.
Proiectul se derulează în perioada ianuarie 2015 – aprilie 2017. Obiectivul general al proiectului constă în reducerea vulnerabilității umane și a ecosistemului la schimbările climatice și urmărește elaborarea unui set de bune practici privind adaptarea la schimbările climatice.
###
Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE accesaţi www.eeagrants.org, www.eeagrants.ro.