Continental și Colegiul Tehnic „Independența” Sibiu înființează clasa Continental în sistemul de învățământ profesional dual.
Clasa va avea 25 de locuri în anul școlar 2018-2019 și se adresează absolvenților de gimnaziu care doresc să obțină o calificare profesională în domeniul tehnic. Timp de trei ani, elevii vor pune bazele electronicii și electromecanicii și vor aplica noțiunile studiate în sectorul producției componentelor electronice pentru industria auto. În ceea ce privește pachetul de beneficii, acesta include o bursă lunară de 500 de lei: 200 de lei din partea statului și 300 de lei din partea companiei, o bursă de merit care se acordă în funcție de rezultatele școlare și implicarea în activitățile practice, transport și cazare gratuită pentru elevi în căminul de la „Independența“, masa gratuită în cantina fabricii în perioadele de practică în companie și precontract de angajare la Continental oferit imediat după afișarea rezultatelor.
În folosul elevilor
„Facem parte din Asociația Româno-Germană care a pus bazele învățământului profesional dual de la Colegiul Tehnic «Independența» din Sibiu. Suntem încrezători că putem contribui la construcția unei școli profesionale duale atractive pentru elevi și părinți“, a declarat Lăcrămioara Dărăban, directorul de resurse umane al Continental Sibiu. În funcție de rezultatele școlare și competențele dobândite pe parcursul perioadei practice, absolvenții vor putea fi angajați în poziția de operator linie producție sau tehnician electromecanic, cu susținerea continuării calificării prin intermediul cursului de electromecanic în cadrul Academiei Tehnice Continental și/sau a continuării studiilor la seral. „Continental, fabrica în halate albe, își propune să arate elevilor și părinților cum s-a schimbat conceptul de fabrică și cum poate aceasta să ofere un viitor copiilor de astăzi, cum se poate dobândi o meserie de viitor într-un domeniu aflat în plină ascensiune în țara noastră și cum, începând cu pregătirea oferită în școală profesională, se poate ajunge un om de succes. Planul pentru anul viitor școlar este să avem 100 de elevi înscriși. Contăm pe sprijinul autorităților locale în acest demers strategic pentru piața de muncă locală“, adaugă Dărăban.
Premieră județeană
„Independența” a fost primul liceu din judeţul Sibiu care a dezvoltat un proiect pilot pe sistemul de învăţământ profesional dual. „Implicarea noastră în acest sistem de învăţământ a fost și este o prioritate, deoarece oferă șansa elevilor înscriși să-și consolideze cunoștinţele practice într-un mediu real de muncă, oferit de companiile alături de care avem parteneriate”, arată Mirela Hanea, directorul Colegiului Tehnic „Independența” Sibiu.
În perioada următoare, reprezentanții companiei vor aborda peste 80 de școli generale din județ și nu numai și se vor întâlni cu părinții și elevii pentru a le prezenta conceptul și beneficiile învățământului profesional dual. Înscrierile pentru clasa Continental vor avea loc în zilele de 15, 18 și 19 iunie.
Cosmin PAL