Rutierul columbian Egan Arley Bernal Gomez (Androni Sidermec Botecchia) a câștigat ediția din acest an a Turului ciclist al Sibiului, în timp ce românul Eduard Grosu s-a impus în ultima etapă a cursei, desfășurată ieri, pe traseul Sibiu – Mediaș – Sibiu.
Grosu, component al naționalei României, a învins la sprint, fiind cronometrat pe 148,4 km cu timpul de 3 h 21 min 25 sec. Pe locul secund s-a clasat polonezul Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice), la o secundă, iar al treilea a sosit italianul Francesco Gavazzi (Androni Sidermec Botecchia), la 2 secunde. Un alt ciclist român, Daniel Crista (Christina Jewelry — Kuma), a ocupat locul 23, la 15 secunde de învingător.
În clasamentul general, Egan Bernal Gomez a fost urmat de elvețienii Colin Stuessi (Roth Akros), la 1 min 09 sec, și Valentin Baillifard (Roth Akros), la 1 min 44 sec, etc.
Câștigătorul de anul trecut, bulgarul Nikolai Mihailov, s-a clasat pe locul 33, la 21 min 32 sec. Primul român din ierarhia generală a fost Eduard Grosu, pe locul 34, la 22 min 05 sec, Daniel Crista a terminat pe 48, la 37 min 16 sec, Emil Dima s-a clasat pe locul 89, la 1 h 09 min 39 sec, iar Vlad Dobre a terminat pe 90, la 1 h 14 min 30 sec.
În clasamentul pe echipe, Roth Akros a ocupat prima poziție, urmată de Team Differdange Losch și G; Europa Ovini. Naționala României a ocupat ultimul loc, 18.
Egan Bernal Gomez a fost primul și în ierarhia pe puncte (50), urmat de Eduard Grosu (45) și de Colin Stuessi (43).
În clasamentul cățărătorilor, germanul Moritz Fussnegger (0711 Cycling) a ocupat primul loc, urmat de Egan Bernal Gomez și Colin Stuessi.
La sprinteri, primul loc a fost adjudecat de elvețianul Damian Luescher (Roth Akros), urmat de argentinianul Nicolas German Tivani Perez (Unieuro Trevigiani) și de Moritz Fussnegger.
La Under-23, primul loc a fost ocupat de Egan Bernal Gomez, urmat de kenyanul Salim Kipkemboi (Bike Aid) și de slovacul Jan Andrej Cully (Dukla Banska Bystrica).
La startul cursei s-au aliniat 114 cicliști, care au avut de înfruntat un traseu total de 734 km, din care 101,8 km au fost de cățărare, cu 14 vârfuri de categoria C, unul de categoria B, trei vârfuri de categoria A și unul de categorie Specială.
Premiile puse în joc în Turul Sibiului au însumat peste 27.000 euro, fiind puse în joc și 740 de puncte UCI.