„Şcoala altfel” a asediat oraşul

 

Sub sloganul „Să ştim mai multe, să fim mai buni” sute de elevi au participat în această săptămână la diverse activităţi din cadrul săptămânii „Şcoala Altfel”. Elevii din clasele generale de la Şcoala nr. 18 au învăţat cum se fabrică pâinea, cum se împrumută o carte şi mai ales cum echipaje SMURD salvează vieţi.

„Săptămâna Altfel” a însemnat pentru majoritatea elevilor prilej de a acumula noi cunoştinţe şi a experimenta lucruri inedite. Aşa s-a întâmplat şi cu elevii de la clasa I B şi cei de la clasa a IV-a B, secţia germană, de la Şcoala gimnazială nr. 18. Pentru aceştia săptămâna a început în lumea cărţilor, cu o vizită la biblioteca universitară, unde au învăţat cum se împrumută o carte, cum se restituie şi cum se caută la raft.

De asemenea, au putut admira cărţile „vorbitoare” dar şi cea mai mică şi cea mai mare carte din bibliotecă. „La bibliotecă cel mai mult mi-a plăcut că am învăţat lucruri noi spre cărţi şi despre sistemul bulinelor colorate în care bulina verde înseamnă că putem împrumuta cartea acasă, pentru mai mult timp, bulina galbenă înseamnă că putem împrumuta cartea doar la sala de lectură, iar bulina roşie înseamnă că nu se poate împrumuta cartea respectivă“, ne explică Natalia. Experienţa „Şcolii Altfel” a continuat pentru micuţii de la Şcoala nr. 18 cu vizita la o fabrică de panificaţie unde au putut vedea întreg procesul de fabricaţie al pâinii, de la primele ingrediente până la produsul final. „La fabrica de pâine mi-au plăcut maşinile acelea mari şi cuptoarele imense în care se cocea pâine. Şi la final mi-a plăcut că ne-a dat şi nouă să mâncăm“, ne spune entuziasmat Şerban, elev în clasa a IV-a B.

 

Poliţiştii sibieni, alături de elevi

De departe, cea mai impresionantă vizită pentru micuţi a fost cea de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru“ Sibiu. De aici au aflat cum se stinge un incendiu, cum se desfăşoară o descarcerare şi mai ales cum funcţionează un echipaj SMURD. „La Pompieri mi-a plăcut cel mai mult pentru că am aflat cum se pune o branulă, cum se bandajează şi cum se foloseşte trusa de prim ajutor. Apoi a fost interesantă şi prezentarea SMURD pentru că am văzut cum se salvează oamenii“, îşi aminteşte încântată Valeria. Astăzi micuţii din clasa I B, alături de învăţătoarea Claudia Szatmari, vor merge la un fast-food din oraş pentru a confecţiona diverse obiecte de Paşti, iar cei din clasa a IV-a B, alături de învăţătoarea Andreea Maria Hanciu, vor vizita poligrafia pentru a descoperi cum se tipăresc cărţile. Tot astăzi, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor fi prezenţi în liceele care organizează „Ziua Porţilor Deschise“ şi în mai multe grădiniţe din oraş, unde vor avea loc mai multe discuţii tematice.

Ziua Jandarmeriei, alături de copii

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Sibiu a sărbătorit ziua de 3 aprilie, Ziua Jandarmeriei Române, alături de cei mici. Sute de copii au vizitat punctele de documentare-informare amenajte în perioada 1-4 aprilie în oraşul Cisnădie, în comuna Gura Râului şi în Parcul Sub Arini din Sibiu. Cei mici au avut ocazia să asiste la demonstraţiile oferite de câinii de servici alături de conductorii lor, au văzut mijloacele de intervenţie aflate în dotarea jandarmeriei sibiene, cele din dotarea jandarmilor montani şi s-au plimbat cu ATV-ul jandarmilor montani. Evenimentele dedicate Zilei Jandarmeriei au continuat miercuri, la ora 10, cu o slujbă de „Tedeum” şi sfinţirea Drapelului de Luptă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sibiu la Catedrala Mitropolitană cu hramul Sfânta Treime, iar între orele 11.30 şi 12.30 s-a organizat o întâlnire solemnă în Sala de festivităţi a Consiliului Judeţean Sibiu. Tot miercuri, de la ora 13, la sediul Jandarmeriei Sibiu a avut loc o masă rotundă cu veteranii jandarmi cu scop fundamental de schimb de experienţă, evocarea trecutului istoric şi a faptelor de vitejie ale înaintaşilor noştri. Anterior acestor evenimente, în luna martie, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sibiu a organizat competiţii şi întreceri la diverse ramuri sportive: tir, tenis de masă, şah, fotbal etc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura