Gândit, realizat şi pus în slujba binelui şi sănătăţii dumneavoastră, Centrul medical Medreflex Line – Cluj-Napoca este alegerea naturală pentru a vă redobândi sănătatea, mobilitatea şi frumuseţea utilizând metode neinvazive şi tratamente exclusiv naturiste.
Folosim metode moderne de diagnostic şi tratamente homeopate şi pe baze naturiste, eficiente, fără efecte secundare pentru pacienţi.
Este specializat pe diagnosticul şi tratamentul afecţiunilor reumatice şi degenerative ale coloanei vertebrale, articulaţiilor şi a afecţiunilor de natură neurologică şi circulatorie.
Diagnosticul în bolile degenerative osteo-articulare se face prin scanare termografică şi ultrasonografică şi poate fi folosită în orice moment, ori de câte ori e nevoie şi la orice categorie de pacienţi, inclusiv la femeile însărcinate.
Informaţiile oferite de cele două metode de investigare permit stabilirea unui diagnostic corect, duc la identificarea stadiului în care se afla boala şi ajută la stabilirea tratamentului de recuperare medicală corespunzător. Fiecare din cele două tipuri de scanări poate fi folosită şi separat, însă folosite împreună cresc corectitudinea diagnosticului şi permit stabilirea celei mai eficiente strategii de tratament. Ceea ce este de asemenea foarte important este faptul că prin aceste două metode imagistice: termografia şi ultrasonografia, se pot urmări efectele tratamentelor aplicate.
GONARTROZA
Primul simptom care anunţă o artroză, o gonartroză, sunt cracmentele sau acele pocnituri pe care nu le luăm în seamă. Dacă am face tratament încă din această fază, s-ar evita multe necazuri şi multă suferinţă. Durerea este principalul simptom. Ea este ceea ce ne aduce la medic. Aceasta din păcate! Nu ar trebui să fie aşa şi să facem tratamente preventive. La început durerea apare la efort, la mers şi la statul în picioare.
Treptat durerea apare şi în repaus şi chiar noaptea, când devine o reală problemă, deoarece persoană în cauză nu se mai poate odihni.
Scăderea mobilităţii articulare, tot mai mult, până la imposibilitatea de a se mişca.
Modificarea formei articulare: articulaţia poate să fie umflată mai puţin sau mai mult, mergând până la deformarea ei.
Poate exista o acumulare de lichid intra şi periarticular: hidartroza.
Specific pentru gonartroza este apariţia chiştelor Baker în spatele genunchiului, în regiunea popliteală. Consecinţa este apariţia durerii în spatele genunchiului. Aceasta de multe ori este resimţită ca o apăsare sau o strângere, desigur cu limitarea posibilităţii de a îndoi genunchiul.
COXARTROZA
Se caracterizează prin apariţia unei rigidităţi la nivelul articulaţiei şoldului afectat, stare care se accentuează treptat. În această fază pot să fie auzite mici pocnituri la nivelul articulaţiei în timpul mişcării. Ca urmare a acestui fapt, scade gradul de mobilitate şi posibilitatea de deplasare a persoanei afectate. De abia după o anumită perioadă de la debutul bolii apare şi durerea, care poate fi localizată la nivel inghinal, la nivelul fesei, sau poate fi resimţită până la nivelul genunchiului. Acest lucru poate îngreuna diagnosticul coxartrozei deoarece pacientul poate relata doctorului simptome care se întâlnesc şi în cazul gonartrozei. Este nevoie de stabilirea unui diagnostic foarte precis, pentru a se putea face un tratament corespunzător bolii reale. În fazele mai avansate ale COXARTROZEI durerea devine simptomul principal, la început ea fiind prezenţa în timpul mersului, iar apoi, odată cu trecerea în stadii mai avansate ale bolii, durerea este prezenta şi în repaus. Dimineaţa, primii paşi pot fi însoţiţi de o durere foarte mare, apoi pe măsură ce se continua mişcarea, durerea poate să se amelioreze. Dacă la început durerea apare doar ziua, în stadii mai avansate durerea poate să apară şi noaptea, acesta fiind un simptom de agravare a bolii. Dacă boala nu este tratată corespunzător, procesul degenerativ avansează. Datorită scăderii cantităţii de lichid intraarticular şi subţierii cartilajului articular ca urmare a degradării lui, piciorul afectat se scurtează şi apare şchiopătatul.
SPONDILOZA CERVICALĂ
Este un proces degenerativ care atinge vertebrele cervicale şi în cadrul căruia au loc fenomene de degradare a structurilor vertebrale şi paravertebrale. Apar dureri locale şi iradiante la distanţă, contracturi musculare, parestezii sau amorţeli în mâini, dureri de cap, ameţeli, vertij, scăderea atenţiei şi memoriei, scăderea oxigenării cerebrale care reprezintă un risc de accident vascular cerebral.
AMEŢEALA şi VERTIJUL
Ameţeala este o senzaţie de lipsă de echilibru, în care deşi omul nu se mişcă, resimte totuşi în interiorul capului o senzaţie de mişcare. Ameţeala este deci caracterizată printr-o senzaţie de dezechilibru, de clătinare, de nesiguranţă, de instabilitate.
Cauzele ameţelilor: discopatia sau discopatiile cervicale, spondiloza cervicală, insuficienta circulatorie vertebrobazilara (ICVB), hipotensiunea arterială, blocuri atrioventriculare, ateroscleroza cerebrală, tumori cerebrale, surmenajul intelectual, unele medicamente.
Vertijul implică o senzaţie, o iluzie a unei mişcări de rotaţie, fie a persoanei în cauză, fie a obiectelor din jur. Este un simptom mult mai rar întâlnit decât ameţeala. Vertijul este însoţit de obicei de greţuri şi vărsături.
DURERILE DE SPATE
Diagnostic exact şi complet prin scanare termografică şi ultrasonografica (ecografie), analize de laborator şi recuperare medicală prin protocoale naturiste.
În Centrul Medical Medreflex Line aplicăm mai multe metode de tratament care se dovedesc foarte eficace. Avem însă o solicitare: ca pacienţii noştri să vină la timp şi să nu aştepte până când nu mai pot şi până când pragul terapeutic să fie depăşit. În acel caz recuperarea este extrem de grea.
Toate informaţiile legate de boală, de stadiul bolii, despre şansele de recuperare şi despre tehnicile de tratament care vor intra în compoziţia unei şedinţe de tratament, le veţi primi în urma scanării termografice şi ultrasonografice.