Ce urmează după primul tur al alegerilor prezidențiale 2024

Ce urmează la alegerile parlamentare din 1 decembrie și cum poate arăta România după al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale. „Prioritatea politică absolută este salvarea direcției prooccidentale a României!”, spune Valentin Naumescu, profesor de relații internaționale la UBB.

colaj foto: Călin Georgescu – Facebook|Elena Lasconi – Facebook

Rezultatele (parțiale) ale alegerilor prezidențiale din România, turul I, au reprezentat un șoc pentru mulți dintre români, scrie Monitorul de Cluj.

Călin Georgescu, un candidat pro-rus, cu perspective naționaliste și anti-europene, se situează pe primul loc, cu peste 22% din voturi, urmat de candidatul (USR) Elena Lasconi, care a trecut pe locul doi în preferințele românilor, cu peste 1.770.000 de voturi.

Ce urmează după alegerile prezidențiale? „Nu e vremea experimentelor idealiste”

Potrivit lui Valentin Naumescu, profesor de relații internaționale la Facultatea de Studii Europene a Universității Babeș-Bolyai și președintele think tank-ului Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE), „salvarea direcției proocidentale a României” rămâne prioritară.

În condițiile în care duminică, 1 decembrie, românii sunt chemați la urne în cadrul alegerilor parlamentare, profesorul Valentin Naumescu avertizează cu privire la „experimentele idealiste”.

„Acum, prioritatea politică absolută este salvarea direcției prooccidentale a României! Nimic nu este mai important decât acest obiectiv. Toate celelalte discuții, și ele necesare, sunt secundare”, semnalează profesorul Valentin Naumescu în postarea de pe pagina de Facebook.

De altfel, președintele think tank-ului Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană admite că „discuțiile secundare” trebuie, ulterior, abordate.

În ceea ce privește desfășurarea alegerilor parlamentare din 1 decembrie, profesorul Valentin Naumescu avertizează asupra „experimentelor idealiste”.

„Pe 1 decembrie, votăm masiv la alegerile parlamentare pentru PARTIDELE PRO-VEST care știm că trec pragul parlamentar de 5%. Nu e vremea experimentelor idealiste și aventurilor cu iz mai mult sau mai puțin oportunist. Nu risipiți voturile pe partide care nu au șanse, căci voturile acelea se vor redistribui”, notează Naumescu.

„Deja opțiunea antioccidentală în România a ajuns la aproape 40%, dacă adunăm toți candidații acestui curent suveranist ultranaționalist.

Este nevoie de o MAJORITATE PARLAMENTARĂ pro-Vest (pro-UE, pro-NATO, pro-SUA) cât mai robustă în noua legislatură! Apoi, de o COALIȚIE DE GUVERNARE care să mențină direcția politică, ferm și clar prooccidentală, în vremuri tulburi, de război hibrid al Rusiei împotriva Occidentului, nu numai la Palatul Cotroceni, dar și la Palatul Parlamentului și la Palatul Victoria!”, potrivit profesorului Valentin Naumescu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*