Alimentația joacă un rol esențial în vindecarea pacienților diagnosticați cu COVID-19. Pentru că organismul luptă cu infecția, iar consumul energetic este foarte mare, specialiștii recomandă mai multe mese pe zi decât în mod normal, dar și câte un pahar de apă la fiecare sfert de oră.
Nutriționiștii recomandă persoanelor cofirmate cu COVID-19 câte șase mese pe zi și spun că proteinele au un rol esenţial în procesul de vindecare, conform Digi24.
Adina Rusu: Proteina este importantă şi pentru imunitate per total, dar şi pentru conservarea masei musculare, a masei slabe. Ideal este să includem alimentele bogate în proteine la fiecare dintre mesele noastre. Este recomandat să avem mai multe mese pe zi, în cantităţi mici, astfel încât alimentaţia să nu ne creeze disconfort şi nici oboseală suplimentară.
Cele mai importante surse de proteine sunt carnea, peştele, ouăle și brânzeturile.
La fel de recomandate sunt, însă, şi proteinele de origine vegetală ca nucile, lintea, soia sau hrişca. Pacienţii infectaţi cu SarsCov2 au nevoie de vitaminele A, D, C şi E, dar şi de minerale ca zinc şi seleniu, spun medicii.
Radu Crişan-Dabija, pneumolog: Trebuie să mâncăm, cât este posibil, produse proaspete, produse proaspăt preparate, fructe, legume, ceea ce ştiam deja, poate chiar cu un exces de fructe şi legume care sunt, ştim bine, bogate şi în fibre şi bogate şi în vitamine.
Și hidratarea este esențială. Pacienții infectați cu noul coronavirus ar trebui să bea, în medie, câte 2-3 litri de lichide pe zi.