Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, colonelul Daniel Chelcea, a declarat luni, pentru AGERPRES, că nu el personal şi-a numit soţia coordonator de centru de vaccinare, ci „autorităţile publice locale, conform legislaţiei în vigoare”, adăugând şi că aceasta nu este remunerată suplimentar pentru această activitate.
Medicul stomatolog Cristina Chelcea, soţia directorului DSP Sibiu, Daniel Chelcea, coordonează centrul de vaccinare de la Redal Expo din municipiul Sibiu.
„Urmare solicitării dumneavoastră de informaţii de interes public, în baza Legii nr. 544/2001, înregistrată la DSP Sibiu cu numărul SB-1828/01.02.2021, cu privire la coordonatorul centrului de vaccinare de la Redal Expo Sibiu, vă comunicăm următoarele: Numirea coordonatorilor centrelor de vaccinare este realizată de către autorităţile publice locale, conform legislaţiei în vigoare; Coordonatorul centrului de vaccinare în discuţie este numit legal, nefiind remunerat suplimentar”, a precizat pentru AGERPRES, directorul DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea.
Întrebat dacă medicul stomatolog Cristina Chelcea, în calitate de coordonator al unui centru de vaccinare, poate asigura asistenţa medicală de urgenţă în cazul unui sibian care are reacţii adverse după vaccinare, directorul DSP Sibiu a spus că nu soţia acestuia asigură primul ajutor după vaccinare, ci personalul din subordinea ei.
„Coordonatorul centrului de vaccinare nu are în atribuţii asigurarea primului ajutor. Măsurile de urgenţă necesare sunt luate de către personalul centrului de vaccinare”, a explicat directorul DSP Sibiu, colonelul Daniel Chelcea.
Directorul DSP Sibiu, Daniel Chelcea, nu a răspuns la întrebarea dacă el consideră „morală” numirea soţiei sale în funcţia de coordonator de centru de vaccinare.
Colonelul Daniel Chelcea asigură conducerea interimară a DSP Sibiu de la finalul anului 2020, când a demisionat fostul director, Gabriel Budescu. Daniel Chelcea este director medical al Spitalului Militar de Urgenţă din Sibiu şi medic cu specialitatea ORL. AGERPRES