Ce se întâmplă dacă mănânci prune uscate? Top 5 beneficii pentru sănătate.

Prunele uscate au multe beneficii pentru sănătate. Au un conţinut crescut de potasiu, vitamina K şi C şi sunt o sursă importantă de fibre, scrie Monitorul de Cluj .

Prunele uscate au multe beneficii pentru sănătate. Au un conţinut crescut de potasiu, vitamina K şi C şi sunt o sursă importantă de fibre.

Prunele uscate şi proaspete acţionează ca un laxativ natural datorită prezenţei sorbitolului, care ajută la ameliorarea constipaţiei.

Beneficiile prunelor uscate pentru sănătate

Prunele uscate conţin fier, potasiu, magneziu, fosfor, zinc şi vitaminele din complexul B. Ele sunt o sursă importantă de carbohidraţi şi nu conţin cantităţi mari de grăsimi şi proteine.

Top 5 beneficii pentru sănătate:
– utile pentru constipaţie şi sănătatea digestivă –  prunele uscate sunt bogate în fibre naturale, sorbitol şi compuşi fenolici, elemene slab absorbite de intestinul subţire. Trec nedigerate în colon, aducând volum în tractul digestiv pentru a înmuia scaunul, ceea ce ajută la prevenirea constipaţiei;
– ajută la sănătatea oaselor – prunele uscate sunt bogate în magneziu, potasiu, fosfor, fier, cupru, bor şi zinc. Borul este esenţial pentru creşterea şi susţinerea oaselor. Prunele uscate conţin 1,8 grame de bor la 100 de grame de fructe;
– ajută la sănătatea vederii – prunele uscate conţin mulţi antioxidanţi care susţin vederea normală, inclusiv vitaminele A, C, E, zinc. Prunele uscate conţin vitamina A sub formă a cinci carotenoizi, cum ar fi beta carotenul, alfa carotenul, beta criptoxantina, zeaxantina şi luteina;
– ajută la sănătatea inimii – prunele uscate sunt bogate în potasiu şi fibre, elemente importante pentru sănătatea inimii;
– pot reduce nivelul colesterolului – antioxidanţii din prunele uscate pot avea un efect pozitiv asupra nivelului de colesterol. Fibrele solubile care se găsesc în prunele uscate pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol.

Recomandări de consum

Prunele uscate pot fi consumate ca gustări, în smoothieuri, în asociere cu iaurt şi fulgi de ovăz sau împreună cu alte fructe uscate şi oleaginoase. De asemenea, se pot prepara budinci şi prăjituri cu prune uscate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*