Acum, la început de an, primarul orașului Cisnădie a făcut publică o sinteză a principalelor proiecte pe care le are în vedere în 2025.
A rezultat un „program de guvernare” al orașului, structurat pe 18 puncte principale.
„Acum, că lucrurile s-au mai organizat in cadrul Primăriei și a Consiliului Local al Orașului Cisnădie, iar perioada sărbătorilor de iarnă a trecut, haideți să vedem la ce mai lucrează oamenii din primărie și primarul:
La proiectele de investiții în curs- prin analiza lucrărilor executate in cei 2 ani anteriori (a contractelor, a plăților din buget local- din credit-din fonduri nerambursabile), a stadiului actual și în previziunea graficului de realizare a acestor proiecte- in corelare cu previziunea încasărilor la buget local, a disponibilității fondurilor nerambursabile și rambursabile pe următorii ani.
La optimizarea contractelor de prestări servicii, de furnizare bunuri și de lucrări ceea ce presupune analiză pe anii trecuți și corelarea cu datele actuale din piață pentru a obține eficiență maximă.
La urmărirea corectă a contractelor de închiriere și de concesiune a bunurilor publice ale Orașului. Acolo unde este necesar se desfășoară acțiuni de recuperare a creanțelor și de aducere în legalitate a acestor contracte.
La optimizarea fluxurilor de lucru și a procedurilor în cadrul primăriei.
La creșterea gradului de digitalizare a primăriei.
La identificarea proiectelor de dezvoltare comunitară (infrastructură, servicii publice, activități culturale și sportive, bugetare participativă)– in Cisnădioara, Cisnădie și Arhitecților pentru anul acesta și următorii 2 ani. În luna februarie vom definitiva lista proiectelor de dezvoltare și a surselor de finanțare pe care le vom include in bugetul de anul acesta.
La operațiile de înscriere corecta a terenurilor și a imobilelor publice în Cartea Funciară- cu prioritizarea celor care vor face obiectul unor investiții in anul 2025.
La planificarea corecta a rutelor de transport public de pasageri a stațiilor de autobuz, a stațiilor de încărcare, in contextul transportului metropolitan care va fi operațional începând din toamna acesta.
La planificarea traseelor turistice pedestre, cicloturistice și la regulamentul de acces in zonele forestiere, in corelare cu UAT-urile vecine și cu Noul Cod Silvic.
La noua Organigramă a Primăriei- în respect cu nevoile administrative, corelat cu realitățile din piața muncii și cu constrângerile legale, inclusiv cele de tip trenuleț.
La noul Regulament de Organizare și funcționare a Consiliului local.
La actualizarea Acordului de Asociere și a Statutului Regiei Publice locale Ocolul Silvic Valea Sadului RA, împreuna cu primarii din Șelimbăr, Sadu, Râul Sadului, in corelare cu noul Cod Silvic.
La dinamizarea legăturilor cu Orașele înfrățite.
La analiza documentațiilor de urbanism și de amenajare a teritoriului și la furnizarea de soluții corecte si coerente, în corelare cu prevederile Planurilor de urbanism și a legislației în domeniu.
La asigurarea ordinii și liniștii publice în oraș.
La intervenții specifice Situațiilor de Urgență.
La problemele curente al orașului: întreținere străzi- atât cât se poate în perioada aceasta, întreținerea sistemului de iluminat public, curățenie stradală.
La reprezentarea corectă a intereselor Cisnădiei prin intermediul organizației Asociația Orașelor din România.
Știm că sunt nenumărate probleme la noi în oraș și vă încredințăm că lucrăm cu determinare și cu toată priceperea noastră pentru a le rezolva.
Din păcate nu este posibil să rezolvăm instant toate problemele existente iar optimizarea funcționării Primăriei și a entităților subordonate cere de asemenea timp și consum de energie.
Vă mulțumim pentru încrederea și pentru înțelegerea pe care ne-o acordați și vă urăm încă o data să aveți un AN NOU FERICIT!” a transmis primarul Mircea Orlățan pe sa oficială de socializare.