Muzeul ASTRA a inaugurat astăzi Centrul de Activități și Resurse Regionale (C.A.R.R.).
Foto: Mesagerul de Sibiu
Proiectul acestui centru a avut ca obiectiv principal restaurarea, refuncționalizarea și punerea în valoare a Casei Artelor în vederea îmbunătățirii managementului patrimoniului cultural, consolidării antreprenoriatului cultural și funcționării C.A.R.R.
Foto: Mesagerul de Sibiu
Evenimentul de astăzi s-a desfășurat în prezența Managerului muzeului ASTRA, Ciprian Ștefan și a specialiștilor care au participat la proiect. Au fost de față șiAdrian Bibu, administrator public al județului Sibiu, și numeroși invitați.
Proiectul s-a derulat în parteneriat cu Museene i Sør Trøndelag A/S – MiST (Norvegia) și Future Capital (România), în cadrul programului Ro-Cultura, finanțat prin Granturile SEE și implementat de Unitatea de Management al Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, și a vut o valoare totală de peste 2,4 milioane de Euro, din care peste 1,9 milioane sunt fonduri nerambursabile.
Foto: Mesagerul de Sibiu
Evenimentul de astăzi a marcat deschiderea către public a spațiilor educaționale și creative, precum și a expoziției „Făurind Transilvania. Oameni și meșteșuguri” care oferă o perspectivă nouă asupra modului în care meșteșugarii au susținut economic și au influențat atât evoluția comunităților, cât și peisajul cultural urban și rural.
Foto: Mesagerul de Sibiu
„Modelele de bune practici în prezervarea și în restaurarea peisajului construit reprezintă unul din principalele obiective ale proiectului, în acest scop Muzeul ASTRA devenind centru de formare și certificare a meșterilor populari. Casa Artelor reprezintă și o excelentă resursă educațională pentru copii și adulți, găzduind spații de învățare și de lucru, un hub creativ care să-i ajute pe cei interesați să înțeleagă prin experiență directă patrimoniul și să găsească modelele și metodele optime de lucru pentru a restaura și a duce mai departe valorile comunității” a declarat Ciprian Ștefan, Managerul Muzeului ASTRA.