Miercuri, 29 octombrie 2014, de la ora 19:00, Teatrul de Balet Sibiu prezintă publicului spectacolul de balet clasic “Giselle”. “Giselle“de Adolphe Adam aparține stilului supranumit „baletul alb” și reunește armonios muzica, dansul și pantomima, oferind publicului un spectacol extraordinar. Baletul „Giselle” poate fi considerat un punct culminant al romantismului care descrie în pași de dans viața adevărată a omului cu gândurile și visurile lui, bucuria de a trăi până la melancolie și deziluzie.
După un început de stagiune în forță cu spectacolul de dans contemporan “Anotimpurile” de Aleisha Gardner, coregrafia de balet clasic “Concert en Bleu” de Russell Hewey şi după reluarea de miercuri, 29 octombrie, a spectacolului “Giselle”, baletul sibian prezintă până în decembrie alte şase dintre cele mai îndrăgite spectacole de balet din repertoriul clasic, neoclasic sau contemporan. Este vorba despre spectacolele de balet “Impetus” (balet neoclasic) realizat de Aleisha Gardner și “Nota, vă rog!” spectacol de dans contemporan realizat de Aleisha Gardner şi Russell Hewey, ambele prezentate în data de 5 noiembrie de la ora 19:00, de premiera de balet clasic “Lacul Lebedelor”, programată pentru data de 12 noiembrie 2014 şi de trei reprezentaţii ale unuia dintre cele mai iubite spectacole de balet ale iernii: “Spărgătorul de nuci”, care va avea o reprezentaţie pentru copii, în data de 19 decembrie de la ora 12:00 şi două reprezentaţii de seară, de la ora 19:00, în datele de 20 şi 21 decembrie 2014.
Şapte dansatori de la Teatrul de Balet Sibiu la Concursul Internaţional de Balet Beijing
Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu, alături de dansatorii Aleisha Gardner (Noua Zeelandă), Arisa Mori (Japonia), Elena Canali (Italia), Yuri Yoshida (Japonia), Eleonor Campillo Peral (Spania), Florent Operto (Franţa) şi Elliot Bourke (Australia) – toți dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu – au participat în perioada 10 – 25 octombrie 2014 la concursul de dans “Beijing International Ballet Invitational for Dance Schools – Dance Performance Series”, organizat de Beijing Dance Academy şi aflat la ediţia a cincea. Dintre cei şaptedansatori, trei s-au calificat şi au dansat în finala concursului, cu toţii fiind invitaţi şi anul viitor în China pentru o serie de ateliere şi workshopuri de dans şi mişcare. Podiumul concursului a fost ocupat de dansatori din Rusia şi China.
Biletele pentru toate spectacolele Teatrului de Balet Sibiu au fost puse în vânzare şi pot fi cumpărate de la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Parcul Tineretului nr. 1, de luni până joi în intervalul orar 8:00 – 16:00, respectiv vinerea în intervalul 8:00 – 13:30 şi secretariatul sălii de spectacol, Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, strada Emil Cioran, nr. 1A, intrarea B (vis-à-vis de Hotel Ramada / Cercul Militar), etajul 1, de luni până vineri în intervalul orar 10:30 – 15:30. Costul unui bilet este de zece lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de cincizeci la sută reducere. Spectacolele Teatrului de Balet Sibiu au loc pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Sibiu.