Capitala Irlandei va fi gazda festivalului St. Patrick între 14 și 18 martie (P)

Cel mai așteptat eveniment organizat în fiecare an de irlandezi este, fără îndoială, St. Patrick Festival, care anul acesta va avea loc între 14 și 18 martie.

Organizat pentru prima oară în anul 1995, acest festival s-a transformat într-o sărbătoare întinsă pe durata mai multor zile, întotdeauna în jurul datei de 17 martie, Sărbătoarea Națională a Irlandei. Potrivit site-ului oficial al evenimentului, stpatrickfestival.ie, cele mai importante evenimente ce vor avea loc în cadrul ediției din acest an sunt următoarele:

  • Cormac Begley & Friends – Programat chiar pe 14 martie, la ora locală 20:00, primul dintre musical-urile pregătite pentru ediția din 2019 îl are în prim-plan pe versatilul muzician Cormac Begley, nominalizat la premiile RTE Folk Awards 2018. Prețul unui bilet de intrare este 17 euro.
  • Terra Firmish – Cel mai nou spectacol din categoria ,,musical theatre’’ este programat vineri, 15 martie, la ora locală 19:30, prețul unui bilet fiind de doar 16.50 euro. Showul scris de Sean Mac Erlaine este inspirat din istoria celebrei biserici din secolul al X-lea, Teampall Caomhan, care timp de sute de ani a fost salvată de la distrugere, micuțul lăcaș de cult afundându-se din ce în ce mai rău în solul nisipos pe care fusese ridicată. Biserica există și în prezent, în ciuda faptului că este mult mai scundă decât la origini.
  • St. Patrick’s Festival Parade – Paradă programată chiar duminică, 17 martie, în zonele Parnell Square, Westmoreland Street, Christchurch și St. Patrick’s Cathedral este de neratat pentru cei care vor să aibă parte de ceva special.

Cine a fost Sf. Patrick

Considerat principalul campion al creștinării irlandeze, Sfântul Patrick se pare că ar fi venit pe lume undeva în secolul al IV-lea, în Britannia Romană, fiind capturat de irlandezi și ținut pe insulă timp de 6 ani. Ulterior, acesta a evadat, însă a revenit în Irlanda în anul 432, moment în care a început să propovăduiască doctrina creștină a Sfântei Treimi – de aici și simbolul irlandez frunza de trifoi. Sf. Patrick a părăsit această lume pe data de 17 martie, așa că această zi a fost aleasă în anul 1903 drept sărbătoare națională, urmând că începând cu anii 1990 să fie puse la punct și primele ediții ale Festivalului Sf. Patrick. Culoarea în care se îmbrăca toată capitala Irlandei (și nu numai) în acesta perioadă este verdele (specific frunzei de trifoi). Desigur St. Patrick’s Day nu se sărbătorește doar în Irlanda, așa că nu este de mirare faptul că în trecut o serie de clădiri celebre din întreagă lume au fost luminate pentru o vreme în culoarea verde. Este vorba despre Empire State Building din New York, Colosseum din Roma, Disneyland și Sacre Coeur Basilica din Paris, Sky Tower din Auckland, Marele Zid Chinezesc, Cibeles Fountain din Madrid, London Eye în capitala Angliei sau chiar Cascada Niagara.

Prețul unui city break în Dublin (o persoană, 2 nopți) este de aproximativ 250 de euro în această perioadă, acesta scăzând în lunile mai – iunie spre 180 de euro, însă poți ajunge chiar gratuit în capitala Irlandei dacă joci Bingo Online în România și norocul va face că tu să fii cel care câștigă excursia de 5 stele pusă la bătaie de VladCazino.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura